2011-02-04 13:32:31• hírek • Szatmár.ro

A rabok is olvasnak, a rabok is írnak

Könyvebmutatót szervezett pénteken a Szatmár Megyei Büntetés-végrehajtó Intézet. Ioan Corolian Anitas harmadik kötetét, az „Ujjakat gyűjtő" („Colectionarul de degete") című regényét mutatták be közel negyven fogvatartottnak.

Péntek délelőtt különleges kulturális rendezvényen vettek részt a Szatmár Megyei Büntetés-végrehajtó Intézet foglyai: könyvbemutatóra került sor az intézmény kápolnájában. Ioan Corolian Anitas harmadik kötetét, az „Ujjakat gyűjtő" („Colectionarul de degete") című regény tartalmát ismertették, de szó esett az író többi műveiről is.

A rendezvényre meghívták Pop Aurel írót, Coroian Ioan nyugalmazott ezredest, valamint Andreica Ioant, a Szatmári Írók Egyesületének tagját. Anitas könyvét többek között Pop Aurel méltatta, végezetül pedig maga az író beszélt művéről.  Anitas regénye nem volt idegen a foglyok körében, ugyanis volt olyan aki már olvasta a könyvet. Nica Cristian elmondása szerint a regény elejétől végéig érdekfeszítő; igazán izgalmas olvasmány.

Az intézetben nem először került sor ilyen jellegű rendezvényre. A vezetőség olykor fontosnak tartja egy-egy könyvbemutató megszervezését, mivel a foglyok nagy része szeret olvasni, és érdeklődnek a könyvek iránt.  Iuga Ioan, a börtön igazgatója a bemutató után felajánlotta az irodalmároknak, hogy egy-egy rab költeményeit is megjelentethetik kiadványaik hasábjain.

" Hamarosan megszervezzük a Versíró Vetélkedőt, ami az elmúlt években igen népszerű volt a fogvatartottak körében. Több olyan rab is akad nálunk, aki szívesen ragad tollat és versbe, vagy prózába foglalja gondolatait." - mondta el Iuga.



Könyvbemutatón vettek részt a foglyok
Könyvbemutatón vettek részt a foglyok


Az egyik fogvatartott is beszélt Anitas művéről
Az egyik fogvatartott is beszélt Anitas művéről


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: