2009-10-27 15:19:55• hírek • Szatmár.ro

A püspök a keresztény hit és erő példája

Október 29-én, 18 órai kezdettel Scheffler János mihamarabbi boldoggáavatásáért mutatnak be szentmisét a szatmárnémeti székesegyházban.

Scheffler János 1887-ben született, 1942. március 26-án nevezte ki a pápa a szatmári egyházmegye püspökévé, március 28-án pedig a nagyváradi egyházmegye apostoli kormányzójává. Püspöki útja során, a család fölemelését, a szegények, elesettek, öregek, betegek és árvák felkarolását, a hadbavonultak hátramaradottainak gondozását tartotta kiemelten fontosnak.

1948. szeptember 17-én, az akkor már kommunista állam egyik kormányrendelete felfüggesztette őt főpásztori működésében. Az államhatalom azonban nem elégedett meg ennyivel, 1950. május 22-én Kőrösbányára száműzte őt  - az ottani ferences kolostort jelölve meg neki tartózkodási helyéül -, 1952. március 11-én pedig a Bukarest melletti Jilava-ra vitette.

A nagy kirakatpertől, amelynek szálait az állami hatóságok szorgalmasan szövögették, a halál által menekült meg 1952. december 6-án.

Sheffler János püspök mindannyiunknak példa a keresztény kitartás, a hit és az erő tekintetében is. A csütörtök esti misét Nm. és Ft. Schönberger Jenő püspök mutatja be, a szatmári papság jelenlétében, a boldogemlékű püspök mielőbbi boldoggá avatásáért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: