2019-06-11 06:24:37• hírek • Bede Emőke

A pünkösdi kamionstop miatt hatalmas torlódások alakultak ki a határátkelőkön

A nyugati kereszténység pünkösdi ünnepe miatt szombaton este kamionstop lépett érvénybe Magyarországon, azaz június 10-én, 23 óráig korlátozták minden olyan gépjármű forgalmát, amely 7,5 tonnánál súlyosabb.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a román-magyar határszakaszokon komoly torlódások alakultak ki, a kamionosoknak több órás várakozási idővel kell számolniuk. A határrendészet honlapja szerint jelenleg négy átkelőnél is vörös kód van érvényben. A Szatmár megyei Peténél 140 percet kell állniuk a teherautóknak, a Bihar megyei Borsnál azonban a várakozási idő már 310 percre duzzadt. Az Arad megyei Gyulavarsándnál 120 percet, Nagylak II-nél pedig 180 percet kell jelenleg állniuk a kamionoknak.


A két ország illetékes szervei folyamatosan tartani fogják a kapcsolatot a hétvége során, a kamionstop lejártával pedig megnyitják az összes rendelkezésükre álló sávot, hogy a teherautók torlódása minél hamarabb megszűnjön – ígérték a kamionstop előtt az illeték hatóságok, ám egyelőre a sorok mindenhol nagyon lassan haladnak. Jó hír viszont, hogy minden átkelőnél a kamionok számára kialakított sávok mindenikét megnyitották, azaz várhatóan hamarosan csökkenni fog a torlódás. Egy biztos: ebben a hőségben 10 percnyi várakozás sem kellemes, így a sofőröknek türelmük minden cseppjére szükségük lesz.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: