2014-11-06 16:27:09• hírek • Nagykároly.ro

A projektek éve volt az idei Nagykárolyban

A hat városfejlesztési projektből gyakorlatilag „csak" a színház- és kulturális központ felújításáról szóló van hátra. Mint ismeretes, nemrégiben befejeződött az ötödik, azaz a főutca megújulását megcélzó is. Éppen csütörtökön történt meg az utolsó kifizetés, azaz megérkezett az utolsó elszámolási kérvény.

A hónap végén kerül majd sor a végleges finanszírozási egyenleg elkészítésére. Ami egyébként tulajdonképpen formalitás - tudtuk meg Bekő Tamás városmenedzsertől -, hiszen korábban minden számlát kiegyenlítettek.

Tehát a színház és a kulturális központ épületének felújításáról szóló projekt zajlik, illetőleg az utóbbi épületet már sikerült is átadni. A teátrumot jövő év június 30-áig kell befejeznie a kivitelezőnek. Jelenleg zajlanak a munkálatok, illetve a kifizetések tekintetében hozzávetőleg 70 százalékban sikerült megvalósítani a projektet. Körülbelül 1,7 millió lejt lehet még felhasználni az egészre szánt 6,5-ből.

A három, úgynevezett HURO-s projekt, azaz a kastélykert felfrissítéséről, a kórház új szolgáltatással való kibővítéséről és a lovardakialakításról szóló egyaránt befejeződött. A végső elszámolást benyújtották az előbbi kettőnél, míg a lovardás esetében a jövő héten fogják benyújtani.

Mint Bekő Tamás városmenedzser összegzésként elmondta, bebizonyosodott, hogy ezen típusú pályázatok lefutási ideje hosszabb, olykor nehézkesebb. Nagykároly számára például az jelentett gondot, amikor nem az itteni önkormányzat volt a vezető partner. Éppen ezzel, illetve a magyarországi fél által megbízott konzultáns céggel akadtak nehézségek, mivel az utóbbi vállalkozás nem reagált időben a VÁTI, azaz a HURO-s projekteket ellenőrző szervezet észrevételeire, intéseire stb. A késedelem is ezzel magyarázható. Mindezek dacára, úgy tűnik, hogy az év végéig, avagy január végéig visszajöjjön a megelőlegezett pénz a nagykárolyi városi kasszába.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: