2017-09-27 16:06:10• hírek • Szatmár.ro

A Somesul nagyáruházba költözik a polgármesteri hivatal több szolgáltatása

A helyi önkormányzat tíz évre ingyenes használatba kapja az áruház legfelső, 600 négyzetméter területű emeletét.

Több mint negyven határozati pontot vitatnak meg csütörtökön, szeptember 28-án a szatmárnémeti helyi tanácsosok. Ezek között szerepel annak a koncessziós szerződésnek az ügye is, amelynek értelmében a Hercules Rt. a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal rendelkezésére bocsájtja a Somesul nagyáruház legfelső emeletét.

A polgármesteri hivatal ezt 2018. január 1-jétől kezdődően venné birtokba, oda költözne a személyi igazolványokat kibocsájtó osztály, az anyakönyvi hivatal és a helyi adók és illetékek osztályának egy része. A tervek között szerepel a Közterület-fenntartó Vállalat egy kasszájának az odaköltöztetése is, így a parkolási büntetéseket ki lehetne fizetni az új városközpontban is.

„Azt szeretnénk, hogy a szatmáriak egy helyen több közszolgáltatást is elérhessenek, és a 21. század európai normáinak megfelelően intézhessék ügyeiket. Itt az ideje, hogy elfelejtsük a tömeget, a hosszú sorokat” – magyarázta csütörtöki sajtótájékoztatóján a polgármester.

Azt is elmondta, nagyon szerették volna, hogy a prefektúra alárendeltségébe tartozó, a gépkocsik regisztrációjával foglalkozó közhivatal is a Somesul nagyáruház negyedik emeletén található területre költözzön. „Eleinte a terepszemléken részt vettek a prefektúra képviselői is, majd lassan elmaradoztak. Aztán miután kiderült, hogy több, a gépkocsik beiratásával, az azzal kapcsolatos ügyek lebonyolításával foglalkozó közvetítő-cég már irodahelyiségeket vett a leendő prefektúra-épület szomszédságában, megértettem, hogy mi a helyzet. Sajnálatos, hogy így mennek a dolgok Szatmárnémetiben” – mondta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: