2016-05-04 22:19:53• hírek • Kocsis Zoltán

A prefektúra felszólította a várost a veszélyessé vált épületek kezelésére

A Szatmár Megyei Prefektúra felszólította szerdán a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalt, hogy az tegyen lépéseket a város közveszélyessé vált épületeinek ügyében.

A felszólítás azt követően született, hogy szombaton jókora betondarab vált le a történelmi városközpont Korzónak nevezett részén álló egyik műemléképületről. Az amúgy nagyon forgalmas szakaszon szerencsére senki nem sérült meg - köszönhető ez vélhetően elsősorban annak, hogy hétvége lévén kevesebben tartózkodtak a környéken.

Szerdán a prefektúrán a kormányhivatal munkatársai megbeszélést folytattak a megyei kulturális igazgatóság, építési felügyelet, a rendőrség és a készenléti felügyelőség képviselőivel.

Ezt követően felszólították a polgármesteri hivatalt, hogy az vegye leltárba a veszélyessé vált épületeket, keressen megoldást a Pannónia-szálló és az Ady Endre utcai „kitámasztott ház" helyzetének megoldására, kutassa fel a problémás épületek rehabilitálásához szükséges anyagi forrásokat, szólítsa fel a közveszélyessé vált épületek tulajdonosait az állagmegőrzés kötelezettségét kimondó 422/2001-es törvény betartására, illetve hogy tüntesse fel a veszélyes út- és járdaszakaszokat a járókelők figyelmeztetése érdekében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: