2019-09-03 12:06:31• hírek • Bede Emőke

A pótérettségizőknek mindössze a 29,42 százaléka ugrotta meg a lécet

Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár.ro archívum
Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár.ro archívum

Országos szinten a pótérettségire jelentkezők 30,8 százalékának sikerült a vizsga az óvások elbírálása előtti eredmények szerint. Ez 3,9%-kal jobb eredmény a tavalyinál, amikor csak az érettségizők 26,9%-a ment át az augusztus végi-szeptember eleji vizsgán – adta hírül kedden az Agerpres hírügynökség.

Az oktatási minisztérium adatai szerint eredetileg 43.528-an iratkoztak be idén a pótérettségire, de csak 34.815-en jelentek meg a vizsgán. Hetven személyt kizártak csalás miatt, ők ennek okán a következő két érettségi szesszióban nem jelentkezhetnek a vizsgára. Az őszi érettségizők közül senki nem érte el a színtízes átlagot.


A legkiemelkedőbb eredményeket a Hargita (44,44 százalék), Iaşi (43,69 százalék), Gorj (42,46 százalék), Fehér (41,18 százalék) és Dolj (40,36 százalék) megyei érettségizők érték el, Bukarestben pedig 31,95 százalékos a sikeresen vizsgázók aránya. A leggyengébb eredményt ezúttal Giurgiu megyében jegyzik (21,85 százalék).


A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség tájékoztatása szerint megyénkben összesen 677-en jelentkeztek az őszi érettségire, ám végül csak 554-en jelentek meg a vizsganapokon. Közülük sajnos sokaknak nem sikerült megszerezni az átmenőnek számító 6-os átlagosztályzatot, a sikeresen pótérettségizők száma az óvások elbírálása előtt csak 163. Százalékos arányban kifejtve ez mindössze 29,42 százalékos sikerességi rátát jelent, mely egy hajszállal ugyan, de elmarad az országos átlagtól.


Az óvások elbírálása utáni, azaz végleges eredményeket szeptember 7-én fogják közzétenni – tájékoztat a tanfelügyelőség.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: