2018-09-03 06:25:39• hírek • Bede Emőke

A pótérettségizők közel egyharmada megszerezte az átmenőt

Vasárnap minden vizsgaközpontban kifüggesztésre került, illetve a tanügyminisztérium weboldalán is közzé tették a pótérettségi  eredményeit. Az országos adatok szerint a vizsgázók 26,9 százalékának sikerült megütnie a mércét.

Országos szinten 45 120-an döntöttek úgy, adnak maguknak még egy esélyt és beiratkoznak a pótérettségire is, ennek ellenére a vizsgaközpontokban csak 35 642-en jelentek meg. A megjelentek 26,9 százalékának sikerült átmenőt elérnie, közülük 7 050-en először próbálkoztak, 2 553-an pedig előző évfolyamokból maradtak vissza. Ebben az évben 119 személyt kellett kizárni a vizsgáról, ehhez azonban nem kellett ténylegesen puskázni, elég volt az is, ha a vizsgázónál „ihletforrásokat” találtak. A legmagasabb sikerességi arányt Neamt megyében jegyezték, itt a pótérettségizők 37,52 százaléka ment át. 20 százalék alatti eredményt pedig csak két megye, Giurgiu és Ilfov vizsgázói értek el.
 

Szatmár megyében a pótérettségi jelenteni való események nélkül zajlott le, senkit nem értek másoláson. A beiratkozott 698 személy közül végül csak 554-en ragadtak tollat. Közülük 145-nek sikerült megugrania a lécet, mely egy 26,17 százalékos átmenési rátát jelent –tájékoztatta szerkesztőségünket a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség. Az óvások utáni végleges eredményeket szeptember 6-án teszik közzé

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: