2009-08-11 10:49:37• hírek • Tóth Klarissz

Érintés és szexualitás

Doris Wolf német pszichológus szerint: „Az érintés hiánya sokkal nagyobb lelki zavarokat okoz, mint a szex hiánya".

Számos kutatás igazolja, hogy az érintés hiánya súlyos lelki zavarokat okoz. Az érintés nemcsak a testnek, de a léleknek is gyógyír. A kéz és az ujjak hihetetlenül érzékeny „szerszámok", sajnálatos módon verbálisan nem kommunikálnak. Viszont az érzékszervek nyelvén üzennek és jelzéseket közvetítenek. Egy egyszerű érintés is sokat elárul az emberről. Amint megérintünk valakit, ujjaink gondolatokat, vágyakat, érzéseket közvetítenek, és az, akit megérintünk fizikai síkon értelmezi, dekódolja ezeket az üzeneteket, ezáltal pedig érezi, jobbik esetben befogadja az érintés mögötti érzésáradatot. Ez az érintés nyelvezete, ami két ember között zajlik. A szerelmesek közötti érintésnek - az anya és gyermeke közötti érintéssel ellentétben - teljesen más töltése, magasztos értelme és hatalma van. Fő célja: reakciót kiváltani a partnerből! Érintés, ami szerelemmel, gyengédséggel és megannyi érzelmi töltettel van felvértezve. Sajnos a legtöbben elhanyagolják az érintés gyakorlását.

Lényeges, hogy érintéskor a kéz könnyed és laza legyen. A merev, feszes ujjpercek nem közvetítik azokat az impulzusokat, melyekre a partner kellőképpen fogékony lenne. Mivel gyermekkorban sokan nem részesültek megfelelő dózisú érintésben, babusgatásban vagy cirógatásban, ezért felnőttkorban nem tudnak partnerüknek érintést adni. Ugyanakkor az sem ritka, hogy nem tudják hogyan viszonyuljanak, ha partnerük több érintésben részesíti őket. Mindenekelőtt tudnunk kell, hogy az érintés is egy kifejezési mód.

Szexuális érintés - a partner szexuális izgatására használjuk, az előjáték során és a szexuális együttlét alkalmával. A szerelemmel teli érintéssel ellentétben, a partnerek ezt a fajta érintést alkalmazzák a leggyakrabban. Szexológusok szerint az emberek többsége ritkán érinti meg az ellenkező nem képviselőit pusztán az érintés kedvéért, ennek mindig valamilyen nyílt vagy mögöttes szexuális célzata van. (Természetesen ez alól kivételt képez a családi- vagy baráti kapcsolatokban alkalmazott ölelés).Végeredményben elmondhatjuk, hogy - partnerünk irányába - titkos vágyainkat leginkább a „szexuális érintés" által közvetítjük.


Sokak életét megkeseríti a pattanásos, tág pórusú és aknés arcbőr Toth Klara: képaláírás

Az érintés hiánya sokkal nagyobb lelki zavarokat okoz, mint a szex hiánya


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: