2015-03-09 09:37:21• hírek • Szatmár.ro

A posta felújítását sürgeti Kereskényi

Tarthatatlannak nevezte a szatmárnémeti 1-es számú postahivatal épületének helyzetét Kereskényi Gábor képviselő parlamenti interpellációjában.

A képviselő már tavaly felhívta a távközlési miniszter figyelmét arra, hogy a Rákóczi (Mihai Viteazul) utca elején található posta épülete közveszélyes, hullik róla a vakolat, ezért egyre sürgetőbbé válik az ingatlan rehabilitálása. A város eme részében több középület és egyházi ingatlan is megújult már, a postahivatal jelenlegi állaga ezért a városképet is rontja.

Tavaly májusban mind a miniszter, mind pedig a Román Posta vezérigazgatója ígéretet tett a helyzet orvoslására, azonban előrelépés nem történt az ügyben és az épület állaga egyre romlik.

Ezért kérte ismételten a szatmári képviselő Sorin Mihai Grindeanu szakminisztertől az áldatlan állapotban lévő műemlék épület felújítását. Kereskényi szerint első fázisban a tulajdonos Román Posta el kellene készíttessen egy szakvéleményt és a munkálatok műszaki tervét, melyet követően mihamarabb a konkrét felújítási munkálatokat is el kell kezdeni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: