2010-09-06 12:00:55• hírek • MTI/Reuters/AFP

Bérgyilkosos thrillerrel hódít Clooney

George Clooney bérgyilkosos thrillere talált célba leginkább az amerikai közönségnél a hétvégén: bár a szokásosnál jóval kevesebben mentek moziba a Labour Day (a Munka Napja) ünnepi hétvégéjén, a The American című produkció 13 millió dollárral debütált a kasszasikerlista csúcsán.

A filmet már szerdán elkezdték vetíteni, így az öt napra számolt bevétele elérte a 16,1 millió dollárt. A rockfotós Anton Corbijn által rendezett krimiben, amit egy festői olasz kisváros díszletei között forgattak, Clooney egy pókerarcú bérgyilkost alakít, aki utolsó munkájára készül.

A múlt heti listavezető, a bankrablós Takers a második helyre csúszott vissza 11,5 millió dolláros jegyeladással, harmadikként pedig Robert Rodriguez hetvenes éveket idéző véres sztorija, a jelenleg zajló velencei filmfesztiválon is vetített Machete futott be 11,3 millió dollárral. Némiképp lemaradt a 7,5 millió dollárt kasszírozó The Last Exorcism című horror, Drew Barrymore újabb romantikus komédiája, a Hétmérföldes szerelem pedig 6,9 millió dollárral került a box office lista ötödik helyére.

Infobox
h

A nyár három legnépszerűbb filmje 408 millió dollár jegybevétellel a Toy Story 3, 312 millióval a Vasember 2 és 298 millió dollárral az Alkonyat-saga Napfogyatkozás című epizódja volt.


h


A májustól szeptember első hétvégéjéig számolt észak-amerikai mozibevételek ugyan némi növekedést mutatnak az elmúlt évhez képest, ám ez csupán a magasabb jegyárakból fakadt: az elemzők szerint az eladott jegyek számát tekintve utoljára 1997-ben voltak ilyen kevesen moziban, mint idén. A Hollywood.com első összesítése alapján az idei nyári szezonban 552 millió mozijegyet adtak el, ami 2,6 százalékos visszaesést jelent a tavalyihoz képest. 1997-ben 540 millió látogatója volt az észak-amerikai filmszínházaknak.

Ugyanakkor az előzetes becslés szerint a nyári bevétel elérte a 4,35 milliárd dollárt, és ez 2,4 százalékkal túlszárnyalta az előző évi rekordot.


Clooney most bérgyilkost játszik
Clooney most bérgyilkost játszik


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: