2012-08-06 17:28:56• hírek • Póti Orsolya

A polgármesteri hivatal támogatja a szociális boltot

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal a Szatmári Caritas Szervezettel közösen egy évre szóló együttműködési szerződést kötött a SOMARO - Szociális Bolt Egyesülettel augusztus 6-án.

Hétfőn a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal együttműködési szerződést kötött a Szatmári Caritas Szervezettel és a SOMARO Egyesülettel. Az új együttműködés kidolgozását Michael Schwarzinger, Ausztria bukaresti nagykövete javasolta az önkormányzatnak Szatmárnémetiben tett látogatása során. A partnerség az együttműködési szerződés aláírásától számított 12 hónapra szól, a felek feladata pedig a projekt lebonyolításához való hozzájárulás, illetve a szociális bolt népszerűsítése - derül ki a önkormányzat által küldött sajtóközleményből.

A szociális üzlet segítséget nyújt minden rászoruló családnak, hiszen itt szimbolikus összegért vásárolhatják meg a mindennapi megélhetéshez szükséges élelmiszereket és fogyasztási termékeket, amelyek szponzori felajánlások révén kerülnek az üzlet polcaira.

A boltok kínálatának nagy része a kereskedelemből sérült csomagolás, hibás címkézés, közelgő lejárati dátum vagy más okok miatt évente kikerülő több ezer tonna áruból származik. Ez a hatalmas tömeg kifogástalan minőségű, fogyasztható termékekből áll, és a szociális bolt nélkül a szemétdombon kötne ki.

A programról és a támogatás lehetséges módozatairól a www.somaro.org oldalon találnak bővebb információkat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: