2016-08-03 15:17:00• hírek • Szatmár.ro

A polgármester válaszolt az ortodox egyháznak

Nagyváradon készült fotó
Nagyváradon készült fotó

Kereskényi Gábor szerint egy kreált probléma a Lidl-ortodox egyház konfliktus.

Szatmárnémeti polgármestere a szerda délelőtti VSK-val kapcsolatos sajtótájékoztatót követően beszélt az újságíróknak a Károlyi-úti Lidl-építéssel kapcsolatban fellángolt indulatokról. Mint arról már beszámoltunk, az ortodox egyház azt nehezményezi, hogy a szupermarket épületének a hátsó része néz majd az ortodox katedrális irányába.

„Olvastam az újságok beszámolóit a keddi sajtótájékoztatóról. Nem hiszem, hogy a szupermarket ördögtől való dolog lenne. Azt szeretném, hogy a vitában álló két fél konszenzusra jusson. Annál is inkább, mert láttunk olyan várost - például Nagyváradot -, ahol pontosan úgy helyezkedik el a templom és a szupermarket,  ahogy itt Szatmárnémetiben nem tetszik az egyháziknak. Sok szatmárival beszéltem az ügyről - az ortodox egyház vezetőivel is -, és nagyon sokan várják a Lidl-építést. Vagy ha nem is pont a szupermarket-építést, de a terület helyzetének a rendezését, hiszen ott rengeteg hajléktalan, vagy kétes tisztességű személy húzza meg magát a bokrok között. Javasolni fogom a befektetőnek, hogy egy szép sövénnyel, élő kerítéssel válassza majd el az épületet a templomtól. Sokan azt is javasolták, hogy a bolt helyére parkot építsen a polgármesteri hivatal. Építenénk, de nem a miénk a terület! Ezt megvette a befektető, ez egy magánterület" - mondta a polgármester.

Frissítve

A szerdai nap során Kereskényi Gábor polgármester találkozott a Lidl képviselőivel is. Kérte őket, hogy ne mondjanak le a Szatmárnémeti befektetésről, illetve jussanak közös nevezőre az egyházzal.

"Bízom benne, hogy amennyiben újra a tanács elé kerül az ügy, akkor nem pártérdekek alapján, hanem városrendezési szempontok figyelembe vételével szavaznak majd az ellenzék tanácsosai is. Hiszen az egész város számára fontos, hogy a rendezetlen, bozótos terület eltűnjön a város egyik forgalmas pontjáról." - nyilatkozta a Szatmár.ro-nak Kereskényi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: