2017-09-04 16:50:53• hírek • Szatmar.ro

A polgármester szerint elfogadhatatlan a Pannónia körüli állapot és bűncselekményről beszél!

Az illetékes egyéb hatóságok segítségét kéri Kereskényi Gábor polgármester annak érdekében, hogy pont kerülhessen végre a Pannónia ügyének végére és meg tudják menteni Szatmárnémeti jelképét. Közben meg a tégla csak hull, csak hull...

„Szeretnénk, ha nem csak mi, hanem az erre illetékes, egyéb hatóságok is nyomást gyakorolnának a Dacia Hotel tulajdonosára, hiszen az eddigi felszólításaink ellenére semmit sem tett az épület konszolidálása érdekében. Sajnos a nem egyértelmű törvények miatt a mi lehetőségeink is végesek, így egyedül nem tudjuk megoldani ezt az áldatlan állapotot. Legutóbb két hónapja figyelmeztettük őket, hogy a lehető leggyorsabban végezzék el a javítási munkálatokat.” – jelentette ki hétfőn Kereskényi Gábor polgármester, miután a reggeli órákban ismét tégladarabok hullottak az Szatmárnémeti Bíróság mellett működő Ügyészség tetőszerkezetére, majd onnan az előtte levő sétányra.

Az önkormányzat munkatársai azonnal reagáltak a történtekre, a Helyi Rendőrség járőrei előbb elkerítették a veszélyes területet, majd a tűzoltók segítségével eltávolították azokat a darabokat, amelyek még leeshettek volna. A gyors és hatékony közbelépésnek köszönhetően szerencsére senki nem sérült meg.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal többször is felszólította már a hotel tulajdonosát, hogy kezdje el az épület rendbetételét, legutóbb ez év júniusában. Ismételten felhívták a figyelmét arra, hogy az épület homlokzata és tetőszerkeszete is biztonsági kockázatot jelent.

„Ez most már elfogadhatatlan, minél hamarabb le kell zárni ezt a témát. Mindenkinek meg kell értenie, hogy a Dacia Hotel elhanyagolása nem csak pótolhatatlan veszteség, hanem bűncselekmény is” – mondta a városvezető.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: