2013-02-27 18:21:50• hírek • Póti Orsolya

Ünnepség és bemutatók a polgári védelem napja alkalmából

A romániai polgári védelemmel foglalkozó szervezetek február 28-án ünneplik a polgári védelem napját. A jeles nap alkalmából a Szatmár Megyei Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége több rendezvénnyel is készült.

Romániában nyolcvan évvel ezelőtt, 1933-ban fogadták el a hatósági légvédelem kiépítésére vonatkozó jogszabályokat; királyi rendelettel hozták létre a polgári védelmet azzal a céllal, hogy támogatást nyújtsanak a lakosságnak az esetleges háborús, de főként légi támadások esetén.

A polgári védelem napja alkalmából február 28-án a Szatmár Megyei Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége is ünnepséget rendez, de a már megszokott nyílt napi bemutatók mellett információs pontok is várták a lakosságot a megyeközpontban.

Február 27-én, szerdán 12 órától a szatmárnémeti Real Hipermarketben, 13 órától pedig a Grand Mallban látták el információs anyagokkal az érdeklődőket a felügyelőség munkatársai, akik elmondták: a katasztrófák ellen a lakosság csak úgy tud védekezni, ha felkészült és ha felkészítik, különben kiszolgáltatottá válik.

A polgári védelem a katasztrófavédelem szerves része, amely nem csak a felkészülésből és megelőzésből áll, de a lakosság és az ifjúság felkészítéséből is, ezért a nap folyamán olyan információs anyagok kerülhettek a járókelők kezébe, amelyek a szénmonoxid-mérgezés megelőzéséről, a betörés elleni védelemről, a természeti katasztrófákról - elsősorban a megyében történt árvizekről - tájékoztatják a lakosságot.

Február 28-án, csütörtökön 12 órától a Szakszervezetek Művelődési Házában kerül sor sürgősségi helyzetek felügyelőségének ünnepségére, a felügyelőség székhelyén (Fabricii utca 35. szám alatt) pedig nyílt napra kerül sor, melynek keretében bemutatják az intézményt és felügyelőség munkájához nélkülözhetetlen felszereléseket, munkaeszközöket.

A szokásokhoz híven a székhely udvarán tűzoltósági gyakorlatokra és bemutatókra is sor kerül, melyek évről évre mind több látogatót vonzanak.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: