2019-03-13 09:18:15• hírek • Szatmar.ro

A platán, mint a Reménység fája: csemete ültetés és találkozás a Borókagyökér Egyesületnél

"A remény fája okot ad, hogy találkozzuk, együtt legyünk." - így fogalmaz Szejke Judit a meghívójában, melyet az alábbiakban olvashatnak:

"Szép napot mindenkinek! 

 

A nevem Szejke Judit, a Borókagyökér Egyesület egyik vezetője vagyok. Sok helyt olvasom, hogy nehezen jött össze városunkban - különböző okokból kifolyólag - a Reménység fájának elültetése. Úgy gondolom, oka van ennek. Az égiek irányítását nem mindig látjuk, így szabad akaratunkkal belekeverünk a dolgaikba. 

 

Ennek a fának itt van a helye. Nálunk. Szeretettel várjuk arra a helyre, mely felekezeti és politikai hovatartozást félretéve összehoz bennünket. A remény fája még egy okot ad, hogy találkozzunk, együtt legyünk. Reményt ad arra, hogy fennmaradunk, embernek maradunk. Reményt ad arra, hogy ördögeinket (gyávaság, kapzsiság, irigység, gonoszság, féltékenység, rosszindulat) kapun kívül hagyva, valami széppel, jóval, szeretettel, megbecsüléssel és hittel feltöltődve térjünk innen haza. 

 

Minden embernek szüksége van hitre, reményre, szeretetre - még akkor is, ha nem ismeri ezt be. 

 

Szeretettel várunk mindenkit március 24-én délután 13:00 órakor a Lépésháznál a platán ültetésre. Mondjunk el közösen egy imát. Hallgassunk meg egy verset, egy nótát, nézzük meg városunkból - falvainkból bejött fiatalok szabad táncát, vagy álljunk be közéjük mi is. 

 

Ha hiszed, hogy itt a helyed, gyere! Ha csak kiváncsi vagy, gyere! Ha egy laza családi programra vágysz - gyere! Vegyél részt, legyünk együtt - keresd meg te az okot magadban, hogy miért. Mi itt vagyunk, szeretettel várunk!"

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: