2012-10-09 16:37:54• hírek • Szatmár.ro

A pénztelenség a legnagyobb gondja a birkózóklubnak

Panaszáradatot zúdított a Sportklub elnökére Tudor Barbul birkózóedző.

Sajtótájékoztatót hívott össze kedden Tudor Barbul birkózóedző, hogy a nagyközönség tudomására hozza, milyen nehéz helyzetben van a birkózósport Szatmárnémetiben. Példaként a nemrég megrendezett kadett országos csapatbajnokságot hozta fel, amelyre a Szatmárnémeti Sportklub/Erdődi Cetate sportolói közül anyagi okok miatt csak négyen tudtak elutazni. A Nagybányán megrendezett versenyen egyébként az értékelhető eredmény eléréséhez nyolc résztvevőre lett volna szükség.

A sajtótájékoztató egy végeláthatatlannak tűnő vitába csapott át akkor, amikor megjelent a helyszínen Marcel Tarta, a Sportklub elnöke. Barbul személyesen a klubelnököt tette felelőssé azért, mert ilyen helyzetbe jutott a szatmári birkózás, hiszen - az edző szerint - a klubon belül háttérbe  szorult ez a sportág.

- Kérem, hogy ne csak a párbajtőrözők elnöke legyen, hanem törődjön többet a  birkózó szakággal is! Nekünk is vannak felmutatható eredményeink! Hat birkózónk van a különböző korosztályos válogatott keretekben. A korábbi években négy generáció veszett el, mivel a a középiskola elvégzése után a pénz hiánya miatt nem tudtuk itt tartani a sportolókat, akik közül többen abba is hagyták a birkózást. Jövőre három válogatott sportolónk végez középiskolai tanulmányaival, de még nem tudom mi lesz velük. Szponzorokat kellene közösen találnunk, hogy meg tudjuk fizetni őket, mivel élni is kell valamiből” – fejtette ki Barbul.

Tarta válaszában a bukaresti vezetőséget okolta, akik nem biztosítanak költségvetés-kiegészítést arra a célra, hogy a különböző sportokat támogatni tudják.

- Eddig minden évben volt költségvetés-kiegészítés, de most hiába kértünk pluszpénzt, nem kaptunk, de személyesen nem is mondhatjuk el a panaszainkat. Ezért most a polgármesteri hivatalhoz nyújtottam be egy kérvényt, ebben 45 ezer lejt kértem arra, hogy az év hátralévő 10 eseményén részt tudjanak venni a klubunk vívói és birkózói. A rádióamatőr szakosztályt nem is tettem fel a listára, nekik csak 1500 lej kellene egy sárerdei verseny megrendezésére - magyarázta a Sportklub elnöke.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: