2008-12-23 17:47:38• hírek • Szatmar.ro

A pénzről vitatkoznak

Montezemolo több pénzt szeretne a csapatok számára Ecclestone-tól.

Luca di Montezemolo, a Ferrari és egyben a FOTA (Forma1-es csapatok szövetsége) elnöke egyre kevésbé elégedett Forma1 kereskedelmi jogait birtokló SLEC és elnökének, Bernie Ecclestone-nak a tevékenységével.

 

Az olasz sportvezető azt szeretné elérni, hogy az általa képviselt csapatok több pénzt kapjanak a SLEC-től a kereskedelmi jogokból befolyó bevételekből. Montezemolo elfogadhatatlannak tartja, hogy egy külső személy gazdálkodjon ezekkel az összegekkel és hogy szinte ellenőrzés nélkül használja őket. Továbbá azt is kifogásolja, hogy a csapatoknak nincs joga beleszólni a versenyhelyszínek kiválasztásába, ezért több tradicionális helyszín (Egyesült Államok, Montreal, Spa, Silverstone) kikerült a versenyprogramból. Montezemolo szerint a megoldást egy liga létrehozása jelentené, amelynek az élén egy ügyes menedzserre lenne bízva a sportág vezetése.

Bernie Ecclestone a támadásra reagálva elmondta, érdekesnek tartja, hogy pont a Ferrari szeretne több pénzt, akik amúgy is folyamatosan többet kapnak és akik speciális elbánásban részesülnek. A brit azt is elárulta, hogy ez a kivételezés 2003 óta tart, amikor a csapatok lázongtak Ecclestone és cége ellen, csak a Ferrari nem állt be sorba. „Akkor megvettük a Ferrari lojalitását", jelentette ki Ecclestone. Szerinte a Ferrari azóta folyamatosan több pénzt kap, az idén például 80 millió dollárral többet tehetett zsebre a konstruktőri bajnoki címéért, mint tehette volna azt a McLaren.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: