2010-12-02 17:15:09• hírek • MTI

A pénz beszél: Oroszország és Katar rendezi a foci vb-t

Nyolc év múlva, 2018-ban Oroszország, négy esztendővel később, 2022-ben pedig Katar lesz a labdarúgó-világbajnokság házigazdája - jelentette be csütörtökön, Zürichben Joseph Blatter, a nemzetközi szövetség (FIFA) elnöke.

A szervezet végrehajtó bizottsága egyszerre döntött a két torna helyszínéről.

A nyolc év múlva sorra kerülő vb-re az oroszok mellett Belgium és Hollandia, valamint Spanyolország és Portugália közösen, illetve Anglia pályázott, míg a négy esztendővel később rendezendő viadalnak Kataron kívül Ausztrália, a Koreai Köztársaság, az Egyesült Államok és Japán szeretett volna otthont adni.

Oroszország és Katar egyformán története során először rendezhet futball-világbajnokságot.

A voksolásra jogosultak létszáma eredetileg 24 volt, azonban a tahiti Reynald Temariit és a nigériai Amos Adamut az etikai bizottság november 18-án egy évre eltiltotta, mert a Sunday Times által megrendezett "lebuktató akció" során bebizonyosodott róluk, pénzt fogadtak volna el azért, hogy a vb-helyszínek kiválasztásakor az adott országokra szavazzanak.

A végrehajtó bizottság a szerdai és csütörtöki prezentációk megtekintése után zártkörű tanácskozást tartott, majd megkezdődött a szavazás. A menetrend szerint a tagok először a 2018-as, majd azután a 2022-es helyszínről döntöttek.

A kétnapos eseményről közel 70 televíziós társaság és ezer újságíró ad, illetve adott helyszíni tudósítást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: