2011-07-27 16:04:31• hírek • Szatmár.ro

X. Partiumi Magyar Napok - Hagyomány és megújulás

Az elmúlt tíz évben a Partiumi Magyar Napok rendezvénysorozat egyet jelentett a minőségi szórakoztatással, a magas szintű kultúrával és egyben lehetőséget adott a szatmári és a tágabb értelemben vett partiumi magyar emberek találkozására, közös szórakozására.

Az egy évtizeddel ezelött, lelkes fiatalok által indított kezdeményezés mára már több napos rendezvénnyé nőtte ki magát, amelyen több helyszínen, több napon át kicsi és nagy, idős és fiatal egyaránt megtalálta azt, amit izgalmasnak, szórakoztatónak vélt.

A Partiumi Magyar Napok idén jubilál, tíz éves lett és ezúttal a megszokottól kicsit eltérőt, a hagyományostól kicsit különbözőt szeretnének a szervezők nyújtani a partiumi közönségnek. A cél idén is a minőségi szórakoztatás, de ugyanakkor a kulturális és népművészeti programok iránt érdeklődők mellett a fiatalokat is szeretnék megszólítani, számos nekik szóló izgalmas, modern és dinamikus programmal. - Úgy gondoljuk, a hagyományok megőrzése mellett idén valami modernet, valami fiatalosat szeretnénk letenni az asztalra... egyszóval minden új és mégis minden a régi lesz az idei rendezvényen - mondja Stier Péter főszervező. Új abban, hogy ezúttal számos nemzetközi együttes lép színpadra rendezvényünk keretében, látványos bemutatókkal várjuk a fiatalokat, régi pedig abban, hogy ismét mi búcsúztatjuk a nyarat a már hagyományos helyszíneken, a szatmárnémeti Kossuth Kertben és a város új központjában.

A X. Partiumi Magyar Napok rendezvénysorozat idén is agusztus végén, pontosabban augusztus 24-e és 28-a között fog zajlani. Idén szakítanak a hagyományokkal és az augusztus 24-i nyitórendezvényt  szabadtéren, egy szokatlan, ámde varázslatos helyszínen: a Tűzoltótorony tövében tartják, ahol a Debreceni Csokonai Színház művészei varázsolnak igazi századeleji hangulatot a nagysikerű Operett-gála előadásával.

A Partiumi Magyar Napok rendezvénysorozt már hagyományosnak mondható helyszíne a többezres befogadóképességű Kossuth Kert, ahol a négy nap alatt megtelnek az utcácskák a helyi kézművesekkel, a finom falatok készítőivel és a számos program szervezőinek sátraival. Itt a péntek esti koncerten például a nagy közönségkedvenc, a Kistehén tánczenekar énekel arról, hogy van egy kék tó a fák alatt... mig vasárnap Nagy Feróval és a Beatricevel emlékezhetünk arra, hogy milyenek is voltak Azok a szép napok, mikor még 8 óra munka, 8 óra pihenés és 8 óra szórakozás jelentette a mindennapokat.


Színpadon: a Kistehén Tánczenekar
Színpadon: a Kistehén Tánczenekar


Persze mindezek mellett még számos külföldi és hazai neves zenekar és előadó fog fellépni augusztus 24-e és 28-a között a Partiumi Magyar Napokon, de kilétük egyelőre maradjon titok. A szervezők annyit ígérnek, hogy a Partiumba eddig még soha nem koncertező fellépők szerepelnek repertoárban.

A X. Partiumi Magyar Napok főszervezője az Identitas Alapitvány és az RMDSZ, kiemelt támogatóink pedig Szatmárnémeti Városi Tanácsa, valamint Szatmár Megye Tanácsa. Rendezvényük szervezésében partnerek az Ady Endre Társaság, az Aranykapu Kulturális Egyesület, a szatmárnémeti MADISZ és a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés, a Szent István Kör, a Szatmári Magyar Diákszövettség, valamint Szatmár megye Diáktanácsa.

A Partiumi Magyar Napok Támogatói

Arany fokozatú Támogatók: Tarr Beton, Autonet

Ezüst fokozatú Támogatók: Korall Klinika, Rosendahl, Dominium, Confort Design, Grup West, Opel, Chevrolet, Ger-Bog, Communitas Alapítvány, Bizmann, Second Text, No Pardon Étterem, Poszet, SVD Bau

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: