2015-09-16 17:49:12• hírek • Kocsis Zoltán

A parkoló fogságában

Románia közlekedési kultúrája, vagy annak teljes hiánya sajnos remekül leképezi a társadalom kulturális, empatikus szintjét is. Amikor az ember abba a helyzetbe kerül, hogy autós felebarátai miatt se előre, se hátra, se jobbra, se balra nem tud elmozdulni autójával - hát akkor bizony nem az empátia jut eszébe.

De mit tehet ilyenkor? Az elmaradhatatlan káromkodás után elkezdhet dudálni, mint a félőrült. Vagy megpróbálhatja kiszúrni a másik kerekét. Letörni a visszapillantót. Vagy összekarcolni a festését. Vagy felhívhatja a helyi rendőrséget.

„Munkatársaink azonnal kiszállnak és megbírságolják a szabálytalanul parkoló autóst", válaszolta érdeklődésünkre Ioan Precup, a helyi rendőrség vezetője. A helyzet egyszerűbb akkor, ha kialakított, megrajzolt parkolóról van szó, tette hozzá.

A Sugárút végén, a Kossuth-kert, az Electrolux és a vasút között van egy kis aszfaltozott terület, amolyan improvizált parkoló. Szerda délután négy sorban álltak az autók szorosan egymás mellett-mögött. Nem véletlen, hogy adott pillanatban több autós gesztikulált meglehetősen idegesen.

„Onnan még soha nem kaptunk panaszt. Mivel nem rendes parkolóról van szó, bonyolultabb a helyzet. Ám ebben az esetben is forduljanak hozzánk a károsult autósok és megbirságoljuk a szabálytalanul parkolókat", magyarázta Precup.

Kedves autósok! Amennyiben autós felebarátaink gondoskodtak arról, hogy méternyit se tudjunk elmozdulni gépkocsinkkal, akkor az elmaradhatatlan káromkodás, de a dudálás és egyéb dühkitörés helyett hívjuk fel a helyi rendőrséget a 0261 727 020-as vagy a 0361-919-es sürgősségi számon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: