2018-09-18 08:24:43• hírek • Bede Emőke

A park nem hajléktalanszálló

A Helyi Rendőrség munkatársainak napi szintű feladata, hogy a város parkjaiból kiebrudalják azokat a hajléktalanokat, akik ittas állapotban szunyókálnak a padokon, s ha távoznak, maguk után csak tetemes mennyiségű szemetet hagynak.

A Helyi Rendőrség ezzel kapcsolatban arról számolt be, hogy minden egyes alkalommal jelzik a utcalakók felé, akár felkereshetnék a polgármesteri hivatal által üzemeltetett hajléktalanszállót is ahelyett, hogy a parkok padjain töltenék a  nappalokat és az egyre hűvösebb éjszakákat. A válasz azonban legtöbb esetben ugyanaz: különféle indokokra hivatkozva a hajléktalanok java része elutasítja a szállót.



Pedig az éjjeli menedékhelyen nem lenne rossz soruk, ugyanis amellett, hogy fedél kerül a fejük felé, különféle tevékenységekben is aktív szerepet vállalhatnak a lakók. A  központ például saját kertjében termeli meg a napi élelmezéshez szükséges alapanyagok java részét, de akár olvasni is lehet a nemrégiben kialakított könyvtárban, mely román és magyar nyelvű kiadványokat egyaránt tartalmaz. Emellett pszichológiai és szociális tanácsadásban, valamint egészségügyi ellátásban is részesülhetnek az ide betérők. A Gladiolei utcában található menedékhely két hálószobájában összesen 60 személy, pontosabban szólva 36 férfi és 24 nő elszállásolását tudják biztosítani.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: