2013-11-20 18:10:41• hírek • Szatmár.ro

A párbajtőrözők Craiován, a tőrözők Bukarestben vívnak

A szatmári párbajtőrözőkre és tőrözőkre is komoly versenyek várnak a következő napokban.

Egyszerre két helyszínen is pástra lépnek a szatmári vívók a hét második felében: a párbajtőrözők Craiován, a tőrözők a Bukarestben megrendezett kadett (17 éven aluliak) korosztály országos bajnokságán fognak vívni. Mindkét fegyvernem  szatmári gyakorlóinak ugyanaz lesz a program, azaz először a fiúk egyéni küzdelmeit rendezik meg, pénteken a csapatversenyt, szombaton és vasárnap pedig a lányoké lesz a főszerep egyéniben majd csapatban.

Craiován Csiszár Ferenc és Nagy Lehel tanítványai közül tízen ragadnak fegyvert. A fiúk versenyében Szép Márton, Mácska Ádám, Szilágyi Balázs, Oroian Alex, Kató Zoltán és Ziman David lép pástra, a lányok közül Pfeifer Melany, Pallai Amarillisz, Pop Sandra és Coste Teodora fog bizonyítani.

Csiszár Ferenc edző szerint ez a megmérettetés elsősorban tapasztalatszerzés lesz, hiszen éremre nem nagyon van esély. A legtöbb sportoló ugyanis jóval fiatalabb a korosztály felső határánál.

A tőrözők bukaresti versenyén nagyobb az esély az éremszerzésre. Csütörtökön egyéniben a szatmáriak közül Flucuş Sebastian, Bodó Benjámin, Bartók Alpár és Pop Edwin fog versenyezni, pénteken pedig ők alkotják majd a szatmári csapatot is.

- Egyéniben és csapatban is számolunk egy éremmel, utóbbiban egy kicsit nagyobb az esély - mondta Izsáki Arnold edző, aki Lengyel Évával és File Attilával közösen készíti fel a sportolókat a versenyekre.

A lány tőrözők mezőnyében a szatmáriak közül Varga Anett, Haidu Adriana, Lazin Alexandra és Pótor Andrea méri össze tudását - ők Dan Suta és Simona Surducan tanítványai. Varga Anettől az edzők mindenképp dobogós vagy dobogóközeli helyezést várnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: