2011-02-23 08:42:45• hírek • MTI/AFP/dpa/APA

A pápa üzenete

XVI. Benedek pápa hagyományos nagyböjti üzenetében kedden elítélte a birtoklási vágyat, amely "erőszakhoz, visszaéléshez és halálhoz vezet", és a másokkal való osztozás fontosságára hívta fel a figyelmet.

Az anyagi javak istenítése eltávolítja az embert másoktól, és boldogtalanná teszi őt. Hamis reményeket ébreszt, amikor "az anyagi dolgokat Isten helyébe állítja" - magyarázta a katolikus egyházfő, aki egyúttal böjtre, alamizsna adására és imádságra hívott fel a március 9-én, hamvazószerdán kezdődő idei nagyböjti időszakban. Az "alamizsnálkodás gyakorlata" felhívást jelent arra, hogy "Istent az első helyre tegyük, és figyeljünk embertársainkra", hogy Istent újra felfedezzük, és irgalmát elfogadjuk - olvasható a Vatikán által hét nyelven kiadott üzenetben, amelyet a világ minden egyházmegyéjében terjeszteni fognak.

A továbbiakban a pápa felszólította a katolikus hívőket, hogy a húsvéti szentgyónás által merjenek új életet kezdeni. A nagyböjt alkalmas idő arra, hogy "bevalljuk gyöngeségeinket", és "életünk becsületes megvizsgálása után elfogadjuk a kiengesztelődés szentségének megújító kegyelmét, és eltökélten közeledjünk Krisztushoz".

A katolikusoknak gyakorolniuk kell a lemondást, le kell győzniük az önzést, és gyakorolniuk kell a felebaráti szeretetet - hangsúlyozta XVI. Benedek. Az ember a lemondás révén megtanulja, hogy mások szükségleteire figyeljen, és a felebarát képében felismerje Istent - folytatódik a pápai üzenet. Ily módon a böjt gyakorlata, amelyet különbözőképpen lehet indokolni, mély vallási értelmet nyert a keresztények számára - írta nagyböjti üzenetében XVI. Benedek pápa.


XVI. Benedek pápa elítélte a bírtoklási vágyat
XVI. Benedek pápa elítélte a bírtoklási vágyat


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: