2014-09-17 18:52:39• hírek • Szatmar.ro

A pálinkafőzők érdekében szólalt fel Kereskényi

A Képviselőház szerdai ülésén a szatmári pálinkafőzők adómentességét kérte Kereskényi Gábor parlamenti képviselő napirend előtti felszólalásában.

A képviselő szerint minden oszágos politikus ígéretet tesz Szatmár megyei látogatása alkalmával a helyzet megnyugtató rendezésére, de ezek az ígéretek - akárcsak a körgyűrű - mindeddig nem jelentettek többet egyszerű kampányfogásnál. Legutóbb épp Victor Ponta miniszterelnök ígérte megyénkben tett látogatása során a pálinkafőzők egyesületének az adómentesség bevezetését.

"Egy természetes és emberséges gesztus lenne a termelők irányába - tekintettel az idei rekord szilvatermésre is -, ha a kormány mentesítené a termelőket az adófizetési kötelezettség alól" - jelentette ki Kereskényi. A pálinkafőzőkre kivetett adó a képviselő szerint amúgyis porhintés, hiszen az országban termelt, több, mint 130 millió liter égetettszesz mindössze 1%-a után fizetnek adót a termelők, a legnagyobb mennyiség "feketén" mozog a piacon.

A jelenlegi szabályozás szerint 100 liter égetettszesz mennyiségig a termelők 50%-os adókedvezményben részesülnek, ami literenként 2,37 euró befizetését jelentené az államkasszába.

Kereskényi Gábor azt szeretné, ha a termelők 200 literig adómentességet élveznének, e mennyiség felett pedig jelentős adókedvezményben részesülnének. Ennek érdekében a képviselő több kollégájával egyetemben az Adótörvénykönyv módosítását kezdeményezte. A tervezet jelenleg a Képviselőház kötségvetési bizottságának jelentésére vár.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: