2009-01-14 18:22:26• hírek • Parajdi Andrea

Pálinkafesztivált rendeznének

Rendkívüli ülést hívott össze szerda délben a Szatmár Megyei Tanács, ahol csupán három napirendi pontot terjesztettek elő. A leadási határidő előtt álló, Uniós finanszírozást célzó két projekt elfogadása volt a legsürgetőbb feladat.

Az egyik napirendi pont a turisztikai fejlesztések céljából előkészített, Szatmári körutak elnevezésű projekt jóváhagyásáról szólt. Pataki Csaba, a Megyei Tanács Területfejlesztési Igazgatóságának vezetője a Szatmár.ro-nak elmondta, a pályázat alapját egy gondosan összeállított marketing terv képezi, amely három turisztikai körutat foglal magába.

Az.egyik körút „Az elmúlt idők nyomdokain" vezetné végig a turistákat, a másik Szatmári hagyományok és szokások címmel, a régi életmódot kívánja bemutatni, míg a Szatmár, az egészség forrásaként megnevezett körút, a termálvizes fürdők megismertetésére épül.

A másik Uniós pályázat egy nagyszabású Nemzetközi Pálinkafesztivál rendezésére próbál finanszírozást szerezni. A közel 1 millió lejes projekt lehetővé tenné egy három napos pálinkafesztivál két alkalommal történő megszervezését. A pálinkafesztivál egyszerre két helyszínen, a Kossuth kertben, illetve Avasfelsőfaluban is zajlana. Pataki Csaba, igazgató mint mondja, a rendezvény a megye népszerűsítésében úgy vállalna részt, hogy közben a pálinkához kapcsolódó néphagyományok, mulatozási szokások is előtérbe kerülnének.

A harmadik napirendi pont értelmében, a Szatmár Megyei Tanács épületében jegyeztethetik be a Luna Ses-i sípálya befejezése érdekében megalapított, illetve a víz-, és szennyvízgazdálkodási kérdésekkel foglalkozó (ADI) közösségfejlesztő egyesületek székhelyét. Ez az intézkedés azért volt szükségszerű, mivel a bejegyeztetést követően az egyesületek megkezdhetik a működésüket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: