2013-02-21 18:10:19• hírek • Szatmár.ro

A nyugdíjasok majd megoldják!

A szatmári nyugdíjasok képviselőivel kellett volna találkozniuk a megye és a város vezetőivel.

A szomszéd udvarába átdobott döglött macska és a sapkája miatt mindig verést kapó Nyuszika is szóba került azon a találkozón, amelyen a nyugdíjasok problémáit tárják a megye és város vezetői elé havonta a megye nyugdíjasainak képviselői. Ez alkalommal azonban a közigazgatásban szereplők részt sem vettek a találkozón, csak egy-egy képviselőt küldtek, ami miatt a Mircea Marian által vezetett nyugdíjasok sértve érezték magukat - sértettségüknek pedig hangot is adtak.

Egyedül Ioan Sasu alprefektus vett részt a találkozón és állta a sarat, a nyugdíjasok támadásait. Most elsősorban amiatt volt felháborodva Mircea Marian, hogy a nyugdíjasok nem vehetnek részt a döntéshozásban, különböző intézmények igazgató vagy konzultatív tanácsában. "Nagy szerepük van a társadalomban a nyugdíjasoknak, nem értem, hogy miért nem kamatoztathatjuk tudásunkat! Nyugdíjasok vagyunk, nem hülyék!" - mondta Marian.

Szerinte a Transurbanban, Apaservben, de még az ATOP-ban is ott lenne a helyük a nyugdíjasoknak. Amikor az alprefektus megjegyezte, hogy az ATOP - Megyei Területi Közrendészeti Hatóság - tagságát törvény írja elő, s fel is olvasták a törvényt, jött a meglepetés: ennek tagja lehet három személy a közösségből, azt azonban nem tudták megmondani, hogy ezeket a helyeket jelenleg kik foglalták el és a közösség mely részét képviselik.

Mircea Marian ettől erőre kapva kijelentette: ha a Transurban igazgatótanácsában lehetne, ő bizony egy nap alatt elintézné, hogy a nyugdíjasok ingyen használhassák a tömegközlekedést.

Egy másik, az ilyen találkozókon visszatérő téma is felvetődött: a városi strand használatának ingyenessé tétele a nyugdíjasok számára. Kiderült: a polgármester hamarosan találkozni fog a szatmári termál strand tulajdonosával és a beszélgetésükön elvileg ez is szóba fog kerülni.

A nyugdíjasok képviselői Nagyváradot hozták fel jó példának, ahol már egy ideje ingyenes a tömegközlekedés az idősek számára és szintén nem kell fizetniük a hétköznapokon a strandhasználatért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: