2014-01-13 13:41:31• hírek • Szatmár.ro

A nyugalom megőrzése

Az idegesség, a stressz, a feszültség és a nyugtalanság mindennapi életünk szerves, de annál kellemetlenebb részét képezi. Gátolja a kognitív, kreatív és intellektuális képességeinket, de érzelmi, lelki világunkra is kihatással van.

Amikor az idegesség és nyugtalanság úrrá lesz rajtad, bátran alkalmazhatod a következő módszereket azért, hogy nyugalmi állapotodat visszanyerd.

Lazíts. A feszültség pillanatában az egyik leghatásosabb módszer a lazítás. Helyezkedj el kényelmesen, hunyd be a szemed és lazítsd el az izmaidat. A szakértők a stressz oldására leginkább a stretchinget ajánlják. Lélegezz mélyen és hagyd, hogy a nyak-, váll- és karizmaid ellazuljanak.

Abban a pillanatban amint azt érzed, hogy a düh kezd úrrá lenni rajtad és majd felrobbansz az idegességtől, próbálj önuralmat gyakorolni. Állj meg néhány pillanatra, tégy egy lépést hátra, és nézd más szemszögből a dolgaidat, melyek segíthetnek abban, hogy nyugodtabb lelkiállapotban old meg a felmerülő gondokat.

Lépj le a stressz színteréről. Ha úgy érzed, hogy erőfeszítéseid ellenére sem tudsz megszabadulni a stressztől, egyszerűen hagy el az irodát, illetve a feszültséget okozó helyiséget, tégy egy sétát és szellőztesd ki a fejed. Ez egészen biztosan segíteni fog abban, hogy helyretedd a gondolataidat és józan ésszel gondolkodj. Hasonló hatással lehet egy kevésbé megerőltető tevékenység, mondjuk a kertészkedés vagy a vasalás, ami kikapcsol.

Használd a gondolat teremtő erejét. A stresszes helyzeteket megoldhatod, vagy megelőzheted, ha gondolatban a megterhelő eseményeket megszelídíted, és a kialakult stresszes helyzet minél pontosabb és részletesebb megoldását is végiggondolhatod.

Lélegezz mélyen. Szorongó, feszült helyzetekben a mély légzés igazi mentőöv lehet. Felszabadít, ellazít, nyugtat, hatására megfontoltabban és nyugodtabban reagálhatsz, elkerülve ezzel a dühkitörést. A mély lélegzés serkenti az agy oxigénellátását, visszafogja az adrenalin túlzott áramlását, ami köztudottan konfliktushelyzetet generál.

Vezesd le a feszültséget. Ez nem agresszív magatartást jelent. A feszültséglevezetés egyik módja lehet, ha egy párnát a falnak, vagy valamilyen tárgyat a földnek csapsz, illetve ha kiabálsz, ami ne az adott személy felé irányuljon, és lehetőleg ne káromkodás legyen. Ebben a helyzetben célszerűbb egyedül lenned.

Légy optimista. Ahelyett, hogy folyamatosan a kialakult stresszes helyzeten rágódnál, idézd fel azokat a pillanatokat, amikor sikerült megőrizned a higgadtságod.

Abban az esetben, ha az előbbiekben említett javaslatokat véghezviszed, ezek valóban segítségedre lesznek abban, hogy magabiztosabb és bizakodóbb légy.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: