2008-11-11 16:12:31• hírek • Parajdi Andrea

A nyitvatartási időn hosszabbítanának

A Szatmárnémetiben levő vendéglátóipari egységek új működési szabályzatáról tartott közvitát a Polgármesteri Hivatal.

Amennyiben a Városi Tanács jóváhagyja, januártól léphet életbe az az új működési szabályzat, amely szigorúan meghatározza a szórakozóhelyek nyitvatartási idejét, valamint új előírásokkal rendelkezik a magánpiacok és a kis bódék működéséről is.

A Polgármesteri Hivatal kedd délután 14 órától szervezett közvitát az új határozattervezetről, ahol a jelenlévők megismerhették, és beleszólhattak a jóváhagyásra váró rendelkezésekbe. Annak ellenére, hogy városszerte rengeteg vállalkozót érint az új törvénykezés, kevesen mentek el a közvitára, hogy hangot adjanak javaslataiknak. Sőt, leginkább olyan lakosok jelentek meg, akik a környékükön lévő vendéglátóipari egységekből kihallatszó éjszakai zenebona miatt panaszkodtak. A városi tanácsosok elmondták, hogy a jövő évtől más lesz a helyzet, hiszen ez az új törvény főként a lakosság érdekeit képviseli.

Mint ismeretes, a szabályzat úgy rendelkezik, hogy a vendéglátóipari egységek hétfőtől csütörtökig reggel 6 és este 22 óra között tarthatnak nyitva, pénteken és szombaton szintén reggel 6-tól, de éjfélig, vasárnap pedig reggel 8-tól 22 óráig. A nyitvatartási idő meghosszabbítását lehet kérvényezni, azonban csak bizonyos feltételek mellett. A közvitán elhangzottak azok a javaslatok, hogy szilveszterkor, február 14-én, illetve március 8-án hosszabb nyitvatartási időt írjanak elő, valamint, hogy a nyári időszakban szombatonként legalább éjjel két óráig engedélyezzék a szórakozóhelyek működtetését. Továbbá szóba került, hogy miért csupán a Florisal Köztisztaságért Felelős Vállalattal lehet szerződést kötni a szemétszállításra, és miért nincs rá lehetőség, hogy a vállalkozók más céggel szállíttassák el hulladékaikat? A tanácsosok elmondták, kizárólag a Florisal Rt. rendelkezik a szemétszállításhoz szükséges engedéllyel.

A közvitán elhangzott javaslatokat, és feltevéseket a városi tanács szakbizottsága elemzi majd, és dönt arról, hogy hol eszközöl módosításokat.

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: