2011-08-05 16:03:45• hírek • Kocsis Zoltán

A nyár átigazolása: Pantilimon a City-ben folytatja

A Temesvár kizárásával biztossá vált, hogy Costel Pantilimon nem tart a lila-fehérekkel a román második vonalban, ám a 202 centiméter magas kapus átigazolása sokáig egy szappanoperának tűnt, a sok szereplős filmnek viszont csak kevés szereplője volt ismert: a hálóőr mellett az olasz Udinese.

Aztán pénteken robbant a bomba: a Manchester City a hivatalos honlapján jelentette be, hogy leigazolta a 24 éves válogatott kapust. A közlemény szerint Pantilimon akkor hívta fel magára az angolok figyelmét, amikor a tavaly ősszel a ManCity a Temesvárral csapott össze az Európa-liga selejtezőjében.

Az „állampolgároknál" a 10-szeres válogatott kapus az Aston Villához távozó Shay Given helyét veheti át - a kispadon. Az angol válogatott Joe Hart marad ugyanis az első számú kapus, míg Stuart Taylorra továbbra is a lelátó vár - amennyiben nem tudja megelőzni a rangsorban Pantilimont.



A Manchester City hivatalos honlapján jelentette be a transzfert


Amióta 2008-ban Manszur bin Zajed Al Nahjan sejk megvette, a Manchester City a világ leggazdagabb klubja lett. Idén nyáron eddig csak három játékost igazolt, ám értük 64.750.000 eurót fizetett ki. A csúcstartó az argentin Kun Agüero, akiért 45 milliót utaltak át az Atletico Madridnak. Stefan Savicsért 12 milliót fizettek a Partizan Belgrádnak, Gael Clichy-ért pedig 7,7 milliót az Arsenalnak.

Hogy Pantilimonért mennyit fizettek az angolok, azt nem tudni, ám a Temesvár a hét elején még visszautasította az Udinese 1,8 millió eurós ajánlatát...

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: