2011-06-08 09:28:50• hírek • MTI

A nők többet olvasnak - de mi ennek az oka?

A statisztikák szerint a nők többet olvasnak férfitársaiknál. A miértre a Feltrinelli olasz könyvkiadó keresett és talált választ.

Nem számít újdonságnak, hogy a nők többet olvasnak a férfiaknál - kommentálta az olasz sajtó az Istat statisztikai hivatal felméréseit arról, hogy a nők ötvenhárom százaléka vesz rendszeresen könyvet a kezébe, miközben a férfiaknak csak negyven százaléka vallja magát olvasónak. A 20-24 közötti életkorban az olasz nők olvasási kedve még erôsebbnek bizonyul (65 százalék), és a nők járnak többet könyvesboltba is, mivel általában a gyerekek könyveit is ők szokták megvenni.

A nők a szépirodalmat preferálják, a férfiak inkább a kézikönyveket és a humoros történeteket szeretik. A nők a legvaskosabb köteten is végigrágják magukat, a férfiak nem szégyellnek egész oldalakat átugrani. Ha tehát az írók sikerre törekednek, a női olvasók kegyeit kell keresniük - összegezte a felméréseket a Corriere della Sera napilap online oldala.     

Arra a kérdésre azonban, hogy végül is a nők miért olvasnak többet a férfiaknál a Feltrinelli kiadó keresett választ. A honlapján végzett vizsgálat meglepő eredményt adott: a nők azért olvasnak többet, mivel gazdagabb a fantáziájuk - válaszolta a felméréshez csatlakozók hatvannyolc százaléka. A nők a könyvekkel pótolják a férfiakban való csalódásukat - huszonkét százalék szerint.

Tíz százalék úgy válaszolt, a nők azért olvasnak többet, mivel álomvilágban élnek. "Volt idő, amikor csak a férfiak olvastak; az ezernyolcszázas évek végén a regényeket a díványon sóhajtozó nőknek írták; ma a nők álomvilága megmaradt, de olvasni a metrón utazva, a gyerekek elalvása után vagy két email között szoktak" - jegyezte meg a lap.


Tény - a nők többet olvasnak, mint a férfiak
Tény - a nők többet olvasnak, mint a férfiak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírus statisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: