2007-11-22 19:19:49• hírek • Szatmar.ro

"Saját boldogságuk múlik rajta"

santerAz EP választásokon való részvételre buzdít Jacques Santer, a Robert Schumann Alapítvány elnöke is.

A november 25-ei Európai Parlamenti választásokon való részvételre buzdít Jacques Santer, a Robert Schumann Alapítvány elnöke is.

Markó Béla szövetségi elnökhöz intézett levelében a magas rangú diplomata emlékeztet arra, hogy a közös Európai Terv tulajdonképpen folyamatos megegyezés, megbékélés és együttműködés olyan emberek között, akik maguk mögött tudják hagyni a múlt ellenségeskedéseit, annak érdekében, hogy egy új történelmet írjanak. Ennek az új történelemnek tiszteletben kell tartania az emberi méltóságot, valamint az ebből eredő jogokat és kötelességeket. Jacques Santer levelében a Románia Magyar Demokrata Szövetség képviselőinek munkásságát is méltatja. Meggyőződése, hogy vezetőinek bölcsessége, valamint politikai nyilatkozataik, tetteik példája réven az RMDSZ továbbra is azt az irányvonalat biztosítja, amelyben minden romániai állampolgár biztonságban érezheti magát.

-Felhívom a romániai szavazók figyelmét, lássák meg a Szövetség képviselőiben azokat a tulajdonságokat, melyekre Romániának szüksége van ahhoz, hogy hatékony szerepet játsszon az európai nemzetek nagy családjában. Minden egyes szavazó döntése az erkölcsi, társadalmi és anyagi jólét támogatása, amin a saját boldogságuk múlik – fogalmaz levelében a Robert Schumann Alapítvány elnöke, Jacques Santer. 

Korábban is jeles európai politikusok fogalmazták meg a november 25-ei európai parlamenti választásokon való részvétel valamint a romániai magyarság egységes, erős brüsszeli képviseletének fontosságát.

Bauer Edit felvidéki EP képviselő üzenetében elsősorban a szavazás jelentőségét hangsúlyozta. -Hogyha a választó úgy dönt, hogy nem megy el szavazni, akkor azok kerülnek be az Európai Parlamentbe, akiket mások választottak, így nyilván, egy népcsoport képviselet nélkül maradhat – mondta a Magyar Koalíció Pártjának képviselője.

Ezt a gondolatot erősítette meg Danuta Hübner is, az Európai Bizottság Regionális politikáért felelős biztosa. A lengyel politikus szerint Románia minden szavazati joggal rendelkező állampolgárának, de különösképpen az ország magyar lakosainak lényeges megérteniük, hogy a európai parlamenti választáson való részvétel azt jelentené, hogy felelősek önmagukért, a jövőjükért. 

Kostas Sasmatzoglou, az Európai Néppárt külügyekért felelős titkára a Romániai Magyar Demokrata Szövetség képviselőinek a brüsszeli törvényhozásban való jelenlétét hangsúlyozta: -Az RMDSZ politikusainál jobban senki nem tudna harcolni a romániai magyarság jogaiért. Velük a romániai magyarság megfelelő képviseletre számíthat az Európai Parlamentben, ők hangsúlyosan meg tudják fogalmazni követelményeiket, és ebben Európa legerősebb és legnagyobb pártja, a Néppárt is segíti őket – mutatott rá a görög politikus.

Maurio Mario, az Európai Parlament alelnöke a választásokon való részvétel hangsúlyozása mellett, úgy vélekedett: fontos, hogy a romániai magyarságnak ne csupán egy, hanem minél több képviselője legyen az Európai Parlamentben. –Hogyha többen vannak, színesebben tudják képviselni a magyarságot, és ez az egységüket, az összetartozásukat bizonyítaná, hiszen ez nagyon fontos Európában – erősítette meg az olasz politikus.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: