2009-09-28 17:16:43• hírek • blikk.hu

Miért szexelnek a nők?

Miért szexelnek a nők? Férfiak milliói - ha nem milliárdjai - fizetnének jelentősebb összeget az igazi válaszért, csak hogy minél többször és biztosabb eredménnyel csábítsák ágyba a gyengébb nemet. Nos, uraim, a nagy titok immár megfejtést nyert két texasi pszichológusprofesszor jóvoltából.

Cindy Meston és David Muss egy kincset érő könyvben foglalta össze sok év kutatásának eredményét, áldozatos munkájukkal egy kérdésre keresték a választ: mi csábítja a nőket szexre?

A kutatók nem egy, de mindjárt hat gyakori indokot is találtak, amelyek közül - meglepő módon - az önzetlenség, a sajnálat a leggyakoribb. A megkérdezett nők hatvan százaléka vallotta ugyanis azt, hogy gyakran azért bújik ágyba az őt ostromló férfival, mert megsajnálta szegényt.

- Míg a férfiak a legtöbb nőt szexuálisan vonzónak vagy legalábbis az aktusra alkalmasnak tartják, addig a nők csak kevés férfihoz vonzódnak szexuálisan életük során - mondta David Muss. - Ezért gondoltuk, hogy érdemes felmérni, mi készteti a nőket a szexre. Négy év alatt tízezer, különböző korú és végzettségű nőt hallgattunk meg, és az eredmény döbbenetes: mindössze húsz százalékuknál főszereplő a férfi, a legtöbbször a nő önös érdekből vagy unalomból szexel.

A felmérés egy másik döbbenetes tényt is felszínre hozott. Annak ellenére, hogy a hit - vagy tévhit - szerint a nők a romantikusabbak, mindössze tíz százalékuk vallotta azt, hogy szerelemből vagy romantikus gerjedelemből szexel. A pszichológuspáros meglátásai szerint az alábbi hat ok a leggyakoribb, ami ágyba viszi a nőt.


Miért szexel egy nő?
Miért szexel egy nő?


1. Sajnálatból

Meglepő módon a nők hetvenegy százaléka vallotta azt, hogy hajlamos engedni kevésbé férfias vagy vonzó férfiaknak is, pusztán sajnálatból. Ezt azonban nem érzik megalázónak a csúnyácska vagy félszeg partnerrel szemben, hisz legtöbbjük az ilyen alkalmakat még jobban is élvezi, mint a macsókkal töltött pásztorórákat.

2. Fejfájás ellen

Végleg megdőlni látszik a kifogás, miszerint „most ne, szívem, mert fáj a fejem!" Valójában ma már a megkérdezett nők hetven százaléka vallja azt, hogy egy jó szex többet ér ezer aszpirinnél. A gerjedelemmel emelkedő vérnyomás, az adrenalinfröccs és a csúcsponton testünket elárasztó endorfin hormon hamarabb mulasztja el a migrént bármelyik, receptre kapható ópiátnál.

3. Fizetségképpen

A felmérésben részt vevő nők hatvanöt százaléka egyetértett abban, hogy nem lehet egy pasit a végletekig kihasználni. Ezek az asszonyok gyakran bújnak ágyba a lovagjukkal pusztán azért, mert az már egy kerekebb összeget költött elegáns vacsorákra, szép ékszerekre vagy romantikus hosszú hétvégékre.

4. Képességfejlesztésből

A nők ötvenhat százaléka vallotta, hogy gyakran csak azért szexel még állandó partnerével is, mert szeretné fejleszteni szexismereteit. A gyakorlás elsődleges célja, hogy szerelmünknek nyújtsunk egyre nagyobb élményt, de ott motoszkálhat egy újabb kapcsolat ígérete is.

Ha kíváncsi a másik két „szexreösztönző" okra olvassa tovább a blikk.hu oldalon.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: