2011-03-29 14:54:36• hírek • Szatmár.ro

A sok szex gyengíti az immunrendszert

Egy svájci szexológusokból álló kutatócsoport legfrissebbb kutatásai megcáfolják mindazokat az állításokat, melyeket eddig a szex szervezetre gyakorolt jótékony hatásairól hittünk.

A túlhajszolt szexuális élet ugyanis nagymértékben árt a szervezetnek. Azok a személyek, akik túl gyakran élnek nemi életet, károsítják egészségüket. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy teljes absztinenciát kell gyakorolni, hiszen a szexmentes időszak is csak egy bizonyos ideig fejti ki szervezetre gyakorolt megtisztító/regeneráló hatását. Kísérletek alapján bebizonyosodott, hogy a heti három alkalomnál több szex gyengíti az immunrendszert, ezáltal jóval fogékonyabbá válunk a betegségekre. Az egyensúly fenntartása- és egészségük megőrzése érdekében, ezért a nimfomániásoknak is önuralmat kellene tanusítaniuk.

A kutatók azt állítják, hogy heti két-három aktus tekinthető normálisnak, ami egyben a szervezetre is jótékony hatást fejt ki. Egy orgazmussal végződő beteljesült szexuális együttlét után a vérben megduplázódik az ellenanyagok száma, ezáltal az immunrendszer is erősödik. Ugyanakkor azt is sikerült bebizonyítaniuk, hogy heti három alkalomnál több szex az ellenanyagok csökkenéséhez vezet, ami negatívan hat az immunrendszerre. Az ellenanyagokra azért van szükségünk, mivel ezek olyan immunrendszer által termelt fehérjemolekulák, amelyek azonosítják, majd semlegesítik a szervezetbe került vírusokat és baktériumokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: