2010-10-25 09:38:09• hírek • Sárközy Júlia/MTI

A nők a félkarú rablót szeretik

Több mint másfél millió eurót nyernek el a pénznyerő automaták Milánó lakosaitól naponta. A felmérések szerint leginkább a nőket fenyegeti a káros játékszenvedélytől való függés.

Nem a divat, nem a munkamánia, nem is a labdarúgás iránti szenvedély uralja az észak-olasz metropoliszt. A milánóiak szerencsejáték-lázban égnek. Tizenhatezer nyerőgép sorakozik az egymilliós nagyváros játéktermeiben és presszóiban, napi egymillió hatszázezer euró bevételt generálva - hozta nyilvánosságra a félkarú rablóról és társairól végzett felmérés eredményeit a milánói önkormányzat.

A hivatalos vizsgálat azt mutatta, hogy a tétek hetven százalékában a játékosok nyernek. Ezt azonban a gépek mellett dolgozó presszósok rögtön cáfolták, azt állítva a sajtónak, hogy tapasztalatuk szerint a játékosoknak maximum harminc százalék nyerési esélyük van.

Társadalmi veszéllyé nőtte ki magát Milánóban a színes kártyákat, gyümölcsöket forgató gépek iránti szenvedély. Az adatok az aggodalmakat támasztották alá: a milánói családokat tönkreteszi a játékszenvedély nemre és korra való különbség nélkül. A vizsgálat azt állítja, hogy az utóbbi egy évben a 15-19 éves diákoknak a fele dobott pénzt legalább egyszer játékautomatába.

A leginkább veszélyeztetett kategóriának azonban a nők számítanak. Annyira, hogy a női egészség nemzeti obszervatóriuma (O.N.Da) az olasz szerencsejáték társasággal közös programot dolgozott ki a jelenség tanulmányozására és megfékezésére. Segélyadó telefonszámot létesítettek a játékszenvedélyben szenvedő nők segítésére. Igyekeznek bevonni a játékgépek kezelőit is: jelezzék, ha beteges függőség jeleit tapasztalják.      

A vizsgálat arra is rámutatott, hogy a játékgépeket számos legenda övezi. Milánóban úgy tartják, a kínaiak a legszerencsésebb játékosok. Internetes honlapok pedig azt tanítják, hogyan kell bedobni az aprópénzt az automatába, hogy biztosak legyünk a győzelemben.


Játszani és nyerni is nagyon szeretnek az olasz nők
Játszani és nyerni is nagyon szeretnek az olasz nők


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: