2008-01-18 12:34:18• hírek • Anna Szelényi

Különös vonzalom a fétisek iránt - a legfurcsább fétisek

Fétiskultusznak nevezzük a bizonyos tárgyak, jelenségek iránti szexuális vonzalmat. A fétis szerepét bármi betöltheti, az alsóneműtől és plüssállatoktól, egészen a bútorig, fémekig, vagy különböző anyagokig. Ám mi történik abban az esetben, mikor a fétiskultusz mániává válik és különböző bizarr, undorító és néha veszélyes erotikus élményekben nyilvánul meg?

 


Íme, pár fétis a legfurcsábbak közül:

Altocalcifilia- a magas sarkak iránt való vonzalmat jelképezi. Minél magasabb a sarok, annál erősebb az izgalmi állapot.

Ginonudománia- ha a másokról való ruhák letépése izgat, akkor nagy valószínűséggel ginonudomániás vagy és ruhatáradat ruhák helyett sokkal inkább rojtok képezik.

A póthaj iránti szexuális vágyat Hirsutofiliának nevezik.

Azokat az egyéneket, akik felizgulnak arra a gondoltra, hogy kirabolhatnák őket cremastistofiloknak nevezik.

A bunda fétise azokra az egyénekre vonatkozik, akik emberszabású állatbundákba öltöznek, hogy szexuális kielégültségre tegyenek szert. Az ilyen típusú emberek szeretnek másokat is megbámulni, akik ezt teszik, vagy ilyen témájú pornográf filmeket nézni.

Teratofiliának nevezik az iszonyú vonásokkal rendelkező emberek iránti vonzalmat. Egyik válfaja az acrotomofilia, amely a hátrányos helyzetű emberekkel való szexuális együttlét örömében kerül kifejezésre.

Az Urofilia sajátossága, hogy azt ezt kedvelő egyének élvezettel ürítik másokra vizeletüket. Egyes esetekben e fétis kedvelői, felizgulnak a vizelet lenyelése közben. A pornóiparban ezt a típusú fétist „vízi sportnak”, vagy „aranyfürdő”- nek nevezik.

A Hierofilia jellegzetessége a szent dolgokkal való érintkezés szexuális örömében rejlik (mint pl. a kereszt). Ezek szerint a hierofilok kedvenc filmje az „Ördögűző”? Ki tudja…

A Iatronudia kategóriájába tartoznak azok a személyek, akik szeretik meztelen testüket az orvosok előtt megmutatni.

A Cleptofilia által, az egyének bizonyos dolgok lopása által jutnak szexuális kielégüléshez.

Akik felizgulnak partnerük orra láttán, azokat nasofiloknak nevezik.

A hányás iránti vonzalmat Emetofiliának nevezik. Ezek az egyének felhasználják a hányás folyamatában fellépő érzéseiket a szexuális kielégülés elérése érdekében.

A harapás következtében elért szexuális örömöt Odaxefiliának nevezik.

A Partenofilia kategóriájába tartoznak azon egyének, akik csak akkor izgulnak fel, ha partnerük szűz. Fétisüket a lányok szüzességének elvétele jelképezi.

Azokat az egyéneket, akik örömöt találnak más egyének vérzésének láttán hematofiloknak nevezik. Ezen kategória gyakorlói általában „árnyékban” maradnak, és nagyon elővigyázatosan választják meg partnereiket, a Hematofilia kockázatai miatt. Ezen fétiskultusz gyakorlói, flebotomia (egy véna elvágása) által vért is isznak.

A Coprofilia azon egyéneket kategorizálja, akik felizgulnak az ürülék jelenlétében. Az ilyen partnerek egymás száját használják az ürülék távozására, amit „emberi vécének” is neveznek. A coprofágok, azon egyének, akik el is fogyasztják az ürüléket.

A Necrofilia a holtestek iránti vonzalomban kerül kifejezésre. Ezen kultusz egyik veszélye, hogy gyakorlói képesek halottakat is kihantolni.

Az Omorashi a fétisek egyik szubkultúrája Japánban. A kultusz gyakorlói az által jutnak szexuális izgalmi állapotba, ha sok ideig visszatartják vizeletüket. Ebben az esetben a beteljesülést az a pillanat képezi, amikor az egyén, aki már nem bírja visszatartani vizeletét, nyilvános helyen távolítja el azt.

Szelényi Anna
Kapcsolódó weboldalak:
http://fetish.lap.hu
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: