2008-04-11 22:55:57• hírek • Anna Szelényi

A női terméketlenség okai

no-foooldalA fogantatást sok esetben a munkahelyi stressz is megnehezítheti.
Csakúgy, mint a férfiaknál, a nők esetében is gyakran előfordul a terméketlenség jelensége, ám az ő esetükben az okok sokkal összetettebbek. Éppen ezért, a rendszeres orvosi felügyelet segíthet időben felfedezni a probléma okát, és ennek értelmében a gond orvoslását is lehetővé teheti.

Az okok lehetnek hormonális eredetűek, fakadhatnak a méh különböző elváltozásaiból, vagy a petefészek különböző rendellenességei is vezethetnek terméketlenséghez.
 
woman_in_stress Mindezekhez az esetleges rendellenességekhez, gyakran pszichológiai problémák is társulnak, amelyek súlyosbítják a helyzetet.
A hormonok okozta meddőség a petefészek mirigyeinek elváltozásaiból alakulhat ki. A kis mennyiségben kiürített hormonok a fogantatás nehezítéséhez, vagy elmaradásához vezet.

A nemi szervek esetében tapasztalt elváltozások napjainkban igencsak gyakoriak. Ezeket legtöbbször ártalmatlan, de rosszul kikezelt fertőzések okozzák, amelyeket különböző baktériumok okoznak. Ha időben felismerik a fertőzést, és kellőképpen kikezelik, akkor elkerülhető a terméketlenség beállta. Szerencsére ezek közül az elváltozások közül, nagyon sok, sebészi úton orvosolható.

Amerikai orvosok kimutatták, hogy bizonyos szélsőséges esetekben a folyamatos munkahelyi stressz, az állandó rossz közérzet és a családi problémák okozta lelkiállapot nehezíti a magzat megfogantatását.

A sikertelen próbálkozások sorozata után legtöbbször a pszichológiai stressz is megnehezíti a fogantatást, éppen ezért nem szabad a legrosszabbra gondolni, mert az orvostudomány napjainkban igen fejlett, és csak nagyon kevés olyan eset van ahol már nem tudnak segíteni.

Sz.A.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: