2010-11-24 11:02:59• hírek • Szatmár.ro

A női önzetlenség csírája

A nőiség az élet legszebb ajándéka, mellyel a teremtő születése pillanatában az újszülött leánygyermeket megajándékozhatja. Hogy ezt élete folyamán miként érleli és kamatoztatja, számos tényezőtől függ.

Nőiesség, természetes báj, kifinomultság, rengeteg szeretet, megbocsátás, megérzés, ősi ösztönök és nagylelkűség, csak néhány jellemző abból az alapcsomagból, melyet a nők útravalóul kapnak. A bimbózó, érlelődő nő magából csíráztatja a nagylelkűséget. A világ kezdete óta a nők és a férfiak megosztották a családban, a háztartásban és a társadalomban rájuk eső feladatokat. A nő mindig az élet jobbik, bensőségesebb oldalát képviselte, a férfi pedig az erőt és a védelmet jelképezte. Mára azonban ezeknek a szerepeknek nincs olyan horderejük, mint amilyen elődeink korában volt. A nők sok esetben többet dolgoznak, mint a férfiak és a hagyományos feladatokat - melyeket kifejezetten női munkának vélünk - házvezetőnők vagy dadák végzik.

Mindezeket figyelembe véve elmondhatjuk, hogy napjainkban mégis a nők azok, akik egy kapcsolat érdekében több erőfeszítést és áldozatot hoznak. A nagylelkűség egy semmihez sem hasonlítható ajándék, melynek segítségével a nők szeretteiket jobb utakra terelhetik. A nagylelkűség és önzetlenség azt jelenti, hogy egy nő ösztönszerűen vigyáz otthona és családja összhangjára azért, hogy a férfinak a hazatérés mindig örömteli legyen. Az önzetlenség és a nagylelkűség teszi őt képessé arra, hogy kifejezze szerelmét partnere iránt, mert aki párkapcsolatában igazán nagylelkű, az őszintén megbocsát. Önmagát legyőzve érezteti a férfival, hogy mindenre képes érte. Sok esetben éppen a nő az, aki a férfinak biztonságérzetet nyújt és nem fordítva.


Marcel Achard szerint, a nők lelke azáltal gazdagodik, amit nyújtani és adni tudnak
Marcel Achard szerint, a nők lelke azáltal gazdagodik, amit nyújtani és adni tudnak


A nagylelkűség leginkább akkor kerül előtérbe, amikor a nő családja vagy gyermeke kerül szóba. Bármennyire fáradt is legyen, számára a család körében eltöltött percek többet jelentenek bármi másnál. Marcel Achard - az egyik legismertebb francia komédiaszerző - a női nagylelkűségről azt mondta, hogy „a nők lelke azáltal gazdagodik, amit nyújtani és adni tudnak". Ez pedig nem más, mint az a legfőbb kincs, amit egy nő adni és befogadni is tud, vagyis maga a szeretet. Mindent adni tudván, hogy ez nem kerül semmibe, mert a szeretetnek nincs ára. Az igazi nő azért nagylelkű, mert ez az alaptermészete.

Kevesen tudják, hogy a nagylelkűség a szeretkezés alkalmával tapasztalt örömérzetet okoz. Egy igazi nő ad, ezért cserébe ritkán vár viszonzást, ő mindig a legjobbat akarja azoknak, akiket szeret és mindenre képes annak érdekében, hogy a környezetében élőket boldognak lássa. Sokszor megbántják, elhanyagolják, megcsalják, de mindig képes a megbocsájtásra és arra, hogy fájdalmaiból újjászülessen. Mert éppen ott lesz a legerősebb, ahol az élet a legtöbb próbát állította elé. Hiszen az igazi nő teljes lelkéből hisz abban, hogy a nagylelkűség, az önzetlenség és a szeret által, a világ ugyanazzal a „szeretet-pénzéremmel" fizet vissza.


Sok esetben éppen a nő az, aki a férfinak biztonságérzetet nyújt és nem fordítva

Sok esetben éppen a nő az, aki a férfinak biztonságérzetet nyújt és nem fordítva


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: