2007-03-17 12:02:15• hírek • Szatmár.ro

A női mell szexuális tündöklése

A női mell, az emlő vagy a kebel ősidők óta az érdeklődés középpontjában állt. E nagyfokú népszerűség számos tényezővel magyarázható, kimagyarázható, sőt megindokolható. Evolúciós elmélet, női jelkép vagy szexuális gerjesztő eszköz? A kérdés mindössze az, hogy vizsgálódásunk tárgyát milyen szempontból óhajtjuk megközelíteni.

Az idők kezdete óta a női mellet többnyire szimbolikus jelentéssel ruházzák fel. Számtalan cikk látott napvilágot a női emlő evolúciós eredetéről és annak szerepéről.

A természet úgy alkotta, hogy az arcberendezésünk, az orrunk, a férfiak pénisze vagy éppen a nők melle más és más legyen. Az egyik mell lóg, a másik az égnek áll, a harmadik szinte kiszúrja a férfiak szemét ahogyan elrugaszkodik gazdájától, egyszerűen nem lehet nem nézni. Ez a nagyfokú ruganyosság a mell kötőszöveteinek rugalmasságának köszönhető.

Milyen egy átlagos mell?

mellA dús keblek kialakulásában nagy szerep van a hormonoknak, így a pajzsmirigy hormonjainak is, de a gravitáció, a táplálkozás, az edzés és a testsúlyingadozás is sokban közrejátszik a mellek milyenségét illetően.

Egy átlagos mell súlya 350-400 gramm között mozog, átmérője pedig megközelíti a 10 centiméter. Függetlenül attól, hogy lágy vagy éppen feszes, a férfiak egyik közkedvelt játékszerének tekinthető. Izgalmi állapotától függően pimasz, hetyke, büszkén magamutogató, esztétikus, egyszóval ellenállhatatlan tud lenni.

Leginkább a férfiak hajlamosak azt hinni, hogy a női mell az ő szórakoztatásukra fejlődött ki, pedig elsődleges célja a gyerek táplálása.

Mell centrikus társadalom

Tény az, hogy a mellnek a nők, a férfiak és a kisbabák is nagy jelentőséget tulajdonítanak. Az „emlőelméletek” egyik legrokonszenvesebb változata Desmond Morris zoológustól származik, aki szerint a női mell a fenekünket imitálja. Elgondolkodtató. Annak, akinek nem adatott meg a gömbölyű hátsó, a természet formás mellekkel igyekezett besegíteni, és milyen jól tette.

Az utóbbi évek médiaszabadsága (leginkább a fejlett, nyugati országokban) lehetővé tette, hogy a melleket minden korlátozás nélkül, minden mennyiségben megmutassák.

A mellmánia vírusként söpört végig a világon, talán azért mert a nyugati társadalom ilyen „mell centrikus”. Kortól és kultúrától függően a mellnek eltérő jelentősége volt. Gondoljunk csak arra, hogy az emlő, a szép mell körül más kultúrákban nem csapnak ilyen nagy hűhót.

Leplezetlenül

Talán hihetetlenül hangzik, de napjainkban is létezik olyan kultúra, ahol a mellnek vajmi kevés köze van az erotikus izgalomhoz. Gondoljunk például azokra az afrikai falvakra, ahol a nők meztelen felsőtesttel jönnek-mennek egész nap. A mi „modern társadalmunk” jelképesen ezt nem nézné jó szemmel, nem mintha a férfiaknak nem lenne jóleső érzés, ha a hölgyek fedetlen felsőtesttel sétálnának.

A nőideálhoz hasonlóan az idők folyamán a mellideál is változott. A tizenhatodik század derekán például a nagy derékbőség és a kis mell volt a divat.

Bezzeg napjainkban! Szinte minden nő gigászi méreteket szeretne magának, ezért hódít a mellplasztika. Ilyen a nő, nincs mit tenni kihangsúlyozza, előtérbe biggyeszti azért, hogy a férfiakat „mellámulatba” ejtse. Szerepe hogy vizuálisan elkápráztasson és a szexuális együttlét alatt szórakoztasson. Az egyik legtermészetesebb „játékszer” és szenvedély, aminek nincs káros „mell”ékhatása. A nagy mellnek mindig is nagy volt a vonzereje, nem lehet úgy elmenni mellette, hogy egy férfi meg ne bámulja. Sőt az összehasonlítás és a viszonyítási alap végett, még a nők is alaposan szemügyre vesznek egy-egy kebelcsodát.Liberty

A szabadság jelképe

Olyan időszak is létezett, amikor a szabadság jelképének tekintették, ezért festményeken vagy művészi alkotásokban gyakran ábrázoltak olyan nőalakot, amelyik egyik mellét lefedte, a másikat pedig csupaszon hagyta. A mell által kifejezésre jut a romantika, a művészi szépség, a nőiesség, az anyaság és az erotika.

A mell szexualitásban és erotikában betöltött jelentősége köztudott. A férfiak fantáziálgatásának leggyakoribb tárgya. Fontos szerepe van a nő önmagáról alkotott képének kialakulásában, mint a nőiesség jelképe, ugyanakkor a férfiak elkápráztatásául szolgáló szex appeal egyik leghatásosabb fegyvere leginkább akkor, ha betevésre is kerül. Ingerelhető, kezelésbe vehető, a nő egyik legfogékonyabb erogén zónája, egy zavarba ejtő tünemény, ami a férfiak rajongásának tárgyát képezi. A nők egyik legszebb „kiegészítője”, ami minden ruhadarabhoz passzol, ezért bánjunk vele hozzá méltóan!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: