2011-02-04 15:22:18• hírek • Szatmar.ro

A nézők előtt rakták össze az új McLarent

A Forma1 2011-es szezonjára készülő istállók nagy része igyekezett a hét elejére elkészülni új autójával, hogy részt vehessenek az első kollektív tesztnapokon Valenciában. A Virgin, a Hispania és a Forca India mellett ugyanakkor a McLaren sem lett kész időben. Hogy miért, az a pénteki, berlini bemutatón derült ki.

A német főváros egyik bevásárlóközpontjának aulájában megtartott esemény egy igazi gála volt egy rendhagyó bemutatóval. A műsor elején ugyanis csak a pilótafülke és a motor volt a lepel alatt, az autó többi alkotóelemét a szerelők a nézelődők szeme láttára rakták össze - mintegy negyed óra alatt.

Nem ez volt azonban az egyetlen meglepetés, amivel a McLaren-Mercedes az MP4-26-os modellel kapcsán előrukkolt. Mintegy meghazudtolva azon nézetet, hogy a hivatalos bemutató csak a sajtónak szól, az extrák pedig csak a tesztek során kerülnek az autókra, az új McLaren több meglepő részlettel szolgált. Az eddig bemutatott autók közül az MP4-26 rendelkezik a legbonyolultabb első légterelővel, a járgány oldaldoboza L alakú lett, a kocsi tetejére pedig dupla légbeömlő nyílás került, amelyek vízszintesen helyezkednek el egymás mellett. Az autó kipufogócsöve, a Renault-hoz hasonlóan, alacsonyan van, ám a franciákénál jóval hátrébb.

Nincs viszont semmi meglepő a pilótapáros összetételében, hisz idén is a Jenson Button és Lewis Hamilton alkotta kettős fut versenyt a világbajnoki címért.


A nézők előtt rakták össze az új McLarent
A nézők előtt rakták össze az új McLarent


 


Bonyolult első légterelők, dupla légbeömlő: az MP4-26 jellemzői
Bonyolult első légterelők, dupla légbeömlő: az MP4-26 jellemzői


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: