2010-07-03 18:48:00• hírek • Kocsis Zoltán

A németek az argentinokon is átgázoltak

Messiék az első félidőben még tartották magukat, aztán nagy pofont kaptak.

Németország - Argentína 4-0. A Dél-Afrikában zajló labdarúgó világbajnokság negyeddöntőjében. Ezzel a két mondattal akár véget is érhetne ez a cikk, nehéz ugyanis ehhez mit hozzátenni. Esetleg azt, hogy a Schweinsteiger és Özil által zseniálisan mozgatott Németország szűk egy héttel ezelőtt laza 4-1-el küldte haza Angliát.

Argentína ellen azonban lényegesen jobban kezdtek a germánok: a harmadik percben Schweinstieger tekert középre egy szabadrúgást a bal oldalról, Müller megelőzte Otamendit és a hálóba csúsztatta a labdát. A gyors gól teljesen padlóra küldte Argentínát, amit jól mutat, hogy egy perccel később Khedira akár növelhette volna csapata előnyét. Az első húsz percben türelmi játék folyt a pályán, mindkét csapat arra várt, hogy a másik hibázzon. Ezt az időt viszont az argentinok arra használták ki, hogy rendezzék soraikat, ami az utolsó húsz percre sikerült is, ám nem annyira, hogy ziccerekkel zavarják Neuer kapust. Bár a Schalke portását Higuain egy, Messi és di Maria pedig két-két alkalommal is próbára tette, a legnagyobb helyzetet Klose hagyta ki, aki Müller passza után Romero kapuja fölé lőtt.

A második félidőre egy jóval határozottabb argentin csapat futott ki a gyepre, amely kapuja elé szögezte a németeket. Az európaiak védelme viszont remekül zárt, a labdás emberre mindig ketten léptek oda, Messinek, Teveznek és Higuainnak pedig igyekeztek minél kevesebb teret adni. A játékrész első húsz percében szinte a csak a német térfélen pattogott a labda, de Neuer sorra fogta di Maria, Tevez és Higuain rendszerint középre tartó lövéseit, amikor meg az kellett, akkor Mertesacker arccal blokkolta Tevez lövését.


Amikor még Friedrich is gólt lőhet fotó: dfb.de
Amikor még Friedrich is gólt lőhet fotó: dfb.de


Akárcsak vasárnap Anglia ellen, Németország ezúttal is kihúzta a szünet előtti és utáni kritikus időszakot és aztán padlóra küldte ellenfelét. Kezdődött ez azzal, hogy a 68. percben Müller a földön fekve is szöktette Podolskit, aki középre passzolt, ahol a 100. válogatott meccsén szereplő Klose bepasszolta 51. gólját. Alig hat perccel később a fantasztikus világbajnokságot teljesítő Schweinsteigert szállta meg az ihlet, az argentin védelem teljes jobb oldalát megforgatta, majd kihagyhatatlan helyzetbe hozta Friedrichet, aki közelről nem kegyelmezett. Mint ahogy a 89. percben Klose sem tette, amikor egy kontra után Özil emelt mesterien a jubiláló csatár elé, aki kapásból, belsővel mattolta szegény Romero kapust.

Az 1990-es döntő és a 2006-os negyeddöntő után tehát Németország ismételten legyőzte Argentínát. Hogy milyen játékkal, arról az eredmény magáért beszél. Argentína nem érdemelt ekkora arányú vereséget, ám az mindenképpen kiemelendő, hogy a 90. perc alatt egyetlen egy kidolgozott ziccerig nem jutottak el játékosai, akik helyzetbe csakis egyéni villanások után kerültek.

Érdekességképpen, most már levonható a következtetés, hogy ez nem a sztárok világbajnoksága volt: az előző három év Aranylabdása, Kaka, Cristiano Ronaldo és Messi együttesen mindössze egy gólig jutottak, a portugál révén. Idén a prímet olyan csapatjátékosok viszik, mint Schweinsteiger, Özil, Xavi, Iniesta, Sneijder vagy Forlan.

Németország - Argentína 4-0
gólok:
Müller (3.), Klose (68., 89.), Friedrich (74.)
Németország: Manuel Neuer - Philipp Lahm, Arne Friedrich, Per Mertesacker, Jerome Boateng (Marcell Jansen, 72.) - Sami Khedira (Toni Kroos, 77.), Bastian Schweinsteiger - Thomas Müller (Piotr Trochowski, 84.), Mesut Özil, Lukas Podolski - Miroslav Klose
Argentína: Sergio Romero - Nicolas Otamendi (Javier Pastore, 70.) Martin Demichelis, Nicolas Burdisso, Gabriel Heinze - Javier Mascherano, Maxi Rodriguez, Angel Di Maria (Sergio Agüero, 75.) - Lionel Messi, Carlos Tévez, Gonzalo Higuaín

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: