2012-02-21 13:02:00• hírek • Szatmar.ro

A nem mosó mosógép és a nem vontató vontatókötél

Két vállalatnak kellett kifizetnie azt a kárt, amit egy könnyedén elszakadó vontatókötél okozott, derült ki a Fogyasztóvédelmi Hatóság keddi sajtótájékoztatóján.

Valentin Breban, az intézmény vezetője elmondta, hogy az Aradon gyártott vontatókötélnek eredetileg öt tonna vontatását kellett volna elbírnia. Ezzel szemben egy másfél tonna súlyú Mercedes vontatásánál elszakadt, a kötél visszacsapó vége pedig betörte az autó hátsó szélvédőjét.

Az okozott, mintegy 9-10.000 lej kárt végül a nagybányai viszonteladó és a szatmárnémeti forgalmazó közösen térítette meg - elkerülve ezzel az ezer és tízezer lej közötti bírságot.

Egy másik lakossági bejelentés egy egy évvel ezelőtt vásárolt mosógép ügyében érkezett. A már két alkalommal is megjavított berendezés ezt követően sem mosott kellő minőségben. A Hatóság munkatársainak fellépésére a forgalmazó kicserélte a berendezést.

A Fogyasztóvédelmi Hatóság munkatársai az elmúlt napokban a Szatmár megyében található órajavító-műhelyeket ellenőrizte. Megállapították, hogy az egyik műhely esetében a nyugtán nem volt feltüntetve a garancia ideje, míg három esetben nem tudták igazolni a cserealkatrészek származását.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: