2015-10-16 23:00:37• hírek • Szatmár.ro

A nehéz sorsú embertársainkért gyújtottunk gyertyát

Szatmárnémeti új főterén újra kigyúltak pénteken a remény és a szolidaritás lángjai. A Caritas által szervezett akcióra sokan látogattak ki, hogy adakozzanak és gyertyát gyújtsanak a nehéz sorsú embertársainkért. A rendezvénnyel egy időben az ország további 53 településén égtek gyertyák a szolidaritás jegyében.

A romániai Caritas szervezetek szolidaritási akcióját idén immár hatodik alkalommal tartották meg Szatmárnémetiben, az új városközpontban. Szép számban érkeztek a rendezvényre résztvevők, hogy gyertyát gyújtsanak az együttérzés, hit és remény erősítése érdekében.

Az egybegyűlteket Nm. Ft. Schönberger Jenő megyéspüspök köszöntötte. "A mai világunk tele van problémákkal. A Jóistennek mindig van kiutat mutató csillaga, ami felhívja a figyelmet arra, hogy minden probléma megoldható. Ez az igazi csillag maga Jézus, aki emberré lett értünk és ismeri minden problémából, minden nehézségből a kiutat. Azt mondja ma nekünk: van ingyenesség, van szolidaritás, van önkéntesség. (...) Kedves testvérek, ha megtanuljuk mi is ezeket a kivezető utakat, akkor biztosak vagyunk benne, hogy azok a problémák megoldhatók, de csak akkor, ha vannak olyan emberek, akik mernek csillagok lenni" - mondta a püspök.

A folytatásban a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet igazgatója lépett a mikrofonhoz, megköszönve a részvételt mindenkinek, hogy jelenlétükkel szolidaritásukat fejezték ki az embertársaknak, akik segítségre szorulnak.

"Ezeket a gyertyákat, fényeket látva úgy érzem, hogy azok akik itt vannak velünk, illetve biztosan sokan vannak akik csak gondolatban vannak velünk, mindannyian egy olyan családot képviselünk, amelyet a keresztényi szeretet, a keresztényi erlkölcs és a hit köt össze. (...) Fontosnak tartom azt, hogy a hétköznapi életben is találjuk meg azokat a lehetőségeket, hogy embertársainkra odafigyeljünk, ne menjünk el mellettük észrevétlenül, és higgyük el, kis cselekedetekkel is óriási segítséget tudunk nyújtani." - mondta az igazgató.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: