2015-08-11 16:28:53• hírek • Szatmár.ro

A negyedik ligában fog szerepelni a szatmárhegyi focicsapat

Megvan a negyedik ligás szerepléshez kötelező utánpótlás-csapat is.

Három év ötödik ligás szereplés után a szatmárhegyi focicsapat megnyerte a pontvadászatot és ezzel jogot szerzett arra, hogy feljebb lépjen a negyedik vonalba. Néhány héttel ezelőtt Szűcs Szabolcs polgármester az anyagiaktól tette függővé, hogy pályára lépnek-e a negyedik ligában, mára viszont biztossá vált az indulás.

A magasabb liga több költséggel jár: a csapat mellett junior korosztályú együttest is kell működtetni, ráadásul az utánpótlást is utaztatni kell a nagycsapattal, hiszen ők is játszanak a maguk kategóriájában. "A negyedik liga több költséggel jár, már csak abból a szempontból is, hogy két csapatot kell utaztatni. Szerencsére a pályánk alkalmas a negyedik ligás szereplésre, hiszen idén is újítottuk. Úgy tűnik, hogy körvonalazódik egy támogató személye is, de erről  biztosat még nem tudok mondani" - nyilatkozta a Szatmár.ro-nak Szűcs Szabolcs. A nagycsapat játékosai egyébként nem kapnak fizetést, csak néha némi juttatást.

A polgármester szerint nem volt könnyű az utánpótlás-csapat összeállítása, a helyi fiatalok kevésbé érdeklődnek a foci iránt. "Emlékszem, amikor gyerekek voltunk, alig vártuk, hogy kiszabadulhassunk az udvarra focizni. A mai fiatalokat jobban érdekli a számítógép, az internet vagy a mobiltelefonok."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: