2014-05-15 18:53:16• hírek • Szatmar.ro

A negyedik helyen végzett a Sportklub férfi tőrcsapata

A negyedik helyen végzett a Bukarestben csütörtökön véget ért országos bajnokságon a Szatmárnémeti Sportklub felnőtt férfi tőrcsapata. File Attila edző szerint papírforma-eredmény született.

A Bodó Benjámin Flucus Benjamin, Dascalu Bogdan, Bartók Alpár összetételű csapat a két napig tartó torna során három győzelmet és ugyanannyi vereséget szenvedett. Ezzel a Temesvár, a Kolozsvár és a Steaua mögött a negyedik helyen végzett a hét csapatos mezőnyben.

„Részünkről ez a reális eredmény, habár a Temesvárt el lehetett volna csípni, de 19-10-es vezetésünknél, Flucusnál rövidzárlat következett be. Ellenfele 15-1-re nyert, ezzel a Poli 25-20 arányban átvette a vezetést, és után már nem sikerült fordítanunk", értékelt File Attila edző.

A bajnok Temesvári csapatban helyet kapott az a Teofil Moisuc és Iulian Teaca, akik Szatmárnémetiben sajátították el a sportág alapjait. Ez sajnos remekül példázza a Sportklub lehetőségeit. „Támogatás nélkül a fiúk amolyan társadalmi munkában vívnak. Ennek pedig az az eredménye, hogy 18 éves korig neveljük a vívókat, akik aztán az anyagiak hiánya miatt más klubokhoz igazolnak, és a bajnokságokon minket győznek le", kesergett a szakember.

A fiúk következő jelentős megmérettetése június 2-3-án lesz, akkor Temesváron rendezik meg ugyanis az U23-as országos bajnokságot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: