2019-08-05 06:29:09• hírek • Szatmár.ro

A negyedik helyen fejezte be Mani a világ legnehezebb hardenduro versenyét

Az elmúlt héten zajlott Nagyszeben környékén a világ legnehezebb hardenduro versenye, a Red Bull Romaniacs.

Az Autonet Motorsycle Team színeiben rajthoz álló Gyenes Emánuel idén is a Silver kategóriában állt startvonalhoz, hogy tovább öregbítse a rekordját, illetve, hogy dobogós helyen zárja a megmérettetést. A tervet részben sikerült teljesítenie, Mani idén is végigment a pokolian nehéz versenyen, így ő a világon az egyetlen, aki az összes Red Bull Romaniacson elindult és be is fejezte a versenyt.
 

A dobogós hely azonban most elmaradt, igaz, éppen csak lecsúszott a harmadik helyről - köszönhetően elsősorban a műszaki gondoknak, amiket verseny közben kellett kijavítani.


A prológon két szikla közzé szorult a motor, majd leesett a lánc, emiatt már nyolc perces hátránnyal rajtolt le. A második nap jól ment, második helyen zárta a napot, a harmadik futamban egy előnytelen gumi-összeállítás miatt az esőben nem tudott túl jól haladni. A negyedik futamon egy emelkedőnél kiment a biztosíték a ventillátorból, emiatt felfőtt a víze, az elektronika pedig leállította az egész járgányt - szerencsére a hibát sikerült kijavítani a szervízponton. Az ötödik versenynapon pedig kockáztatott: lágyabb összeállítású gumival indult útnak, ez pedig bejött, a nyolcadik helyről a negyedikig küzdötte fel magát, megelőzve sok olyan motorost, akik előző nap elhúztak mellette.


"A negyedik hely miatt kicsit szomorú vagyok, mert közel volt a harmadik, de mindenképp örülük neki, hogy a 16. Red Bull Romaniacs versenyemet is sikerült befejeznem. Augusztus végén a magyarországi enduro-bajnokság negyedik futamán indulok, amin eldől a bajnoki cím sorsa. Ott összetettben egy pont előnnyel állok az első helyen" - mondja Gyenes Emánuel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: