2012-10-14 14:11:33• hírek • Szatmar.ro

A negyedik fordulóban megszületett az első győzelem

Egy döntetlen és két vereség után a negyedik fordulóban végre megszerezte első győzelmét a nyáron a második osztályba visszaesett Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapata. Az áldozat a továbbra is pont nélküli Beszterce volt, a közönség pedig 34-29-es győzelemnek tapsolhatott.

Nicolae Istrate a Pogyina, Mates, Albu, Jurj, Ciara, Pop, Oláh felállásban küldte pályára csapatát, amely az ellenfél gyors vezető góljára öt találattal válaszolt. Az első félidőben csak 9-6-nál tudtak kicsit feljönni a beszterceiek, a VSK végül 19-11-es előnnyel vonulhatott pihenőre. Érdekesség, hogy az első játékrészben nem kevesebb, mint kilenc hazai játékos is gólt tudott szerezni - közülük Oláh remekelt leginkább, ő négyig jutott.

A magyarországi légiós a szünet után tovább folytatta a góltermelést, újabb négy találatához Mates hármat tette hozzá, így a VSK 29-19-nél már tíz ponttal vezetett. A végére ebből ötöt leadott, a 34-29 arányú győzelem azonban egy percig sem forgott veszélyben.

A meccs krónikájához tartozik továbbá, hogy bemutatkozott a Nagybányáról frissen leigazolt Cosmin Chira, aki öt gólig jutott.

„Ez a győzelem nagyot jót tett a fiúk önbizalmának. Az első félidőben nagyon jól játszottunk, a másodikban erőnlétileg kicsit visszaestünk, mivel a jobb szélen, az irányító és a jobbátlövő poszton nem voltak csereembereink. Annak örülök, hogy a még csak két napja érkezett Chira elég jól játszott. Ugyan még nincs százszázalékosan felkészülve, de én bízom benne. Én akartam mindenképpen a leigazolását, öt éve már volt nálunk kettős igazolással, és remélem a csapat hasznára lesz majd. A téli szünetig még akarunk keresni egy jobbátlövőt és egy jobbszélsőt, és ha ez sikerül, akkor még eredményesebbek leszünk" - nyilatkozta a meccs után Nicolae Istrate vezetőedző.

A következő fordulóban a szatmári alakulat Craiovára látogat, ezt a mérkőzést szerdán rendezik meg.

A osztály, 4. forduló, B csoport: 
Szatmárnémeti VSK-Besztercei CSM 34-29
(19-11)
A szatmári gólszerzők: Oláh 8 , Mateş 5, Jurj 5, Chira 4, Oşvat 4, Ciaca 3, , Mureşan 2, Albu 1, Pop 1. 
Játszott még: Pogyină, Cioroiu, Varga, Tătar.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: