2013-10-04 16:05:39• hírek • Szatmár.ro

A napi mozgás győztesei: a szatmáriak

A romániai  Rotary Klubok, valamint  a Román Szívalapítvány  és a Román Kardiológiai Társaság által meghirdetett és a helyi Rotary Klub által megszervezett "Szívek Sétája" elnevezésű program, Románia 24 városában, köztük Szatmárnémetiben zajlott 2013 szeptember 30 és október 5-e között, illetve zajlik még a szombati nap folyamán.

A klub önkéntesei több területen is pozitív eredményeket könyvelhetnek el, amelyek közül elsősorban a kialakult mozgalom hatása a legfigyelemreméltóbb. Ezt  az alábbi számok is érzékeltetik: az egyhetes akció során a napi gyalogláson 13 nemkormányzati szervezet tagjai és 18 tanintézmény diákjai vettek részt. Ezenkívűl egy kormányzati intézmény és egy magáncég volt jelen cselekvően a programban. A mozgalmról négy helyi napilap, három helyi televízió, két regionális rádió, valamint 4 internetes hírportál tudósított magyar és román nyelven. A helyi médiák által váltakozva közzétett tudósítások, program-előzetesek ilyen módon a teljes megyei médiafogyasztó réteget szólították meg. A tanintézményekben tanuló gyermekek, fiatalok bevonásának eredménye az, hogy az ötletet ezek saját köreikben népszerüsítik, az általános iskolától a középiskolákig.

A szatmáriak viszonylag nagy számban vettek rész a programban. A gyaloglásra jelentkezők száma naponta 70 - és 200 személy között mozgott, a meghirdetett program és az időjárás függvényében. A zárás előtti, pénteki napig így körülbelül 800 személy vett részt  a gyalogláson.

Október 5-én zárul a Szívek Sétája" program. A zárórendezvényen az Energy Kardio Club és a Vöröskereszt jelezte részvételi szándékát, tehát ők is várják a szatmáriakat az egészségmegőrző gyalogláson.

Kijelenthető tehát, hogy az egészséges életmódért a Rotary klub önkéntesei által meghirdetett csata nyertesei azok a szatmáriak, akik részt vettek a napi gyalogláson.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: