2009-08-10 12:59:00• hírek • Ferenczi Noémi

A napi menü ára

Körülnéztünk mennyibe kerül egy napi menü a szatmárnémeti vendéglőkben.

Az elmúlt évek során egyre több vendéglő kínál napi menüt és egyre többen választják a meleg, friss főtt ételt a gyorséttermi, köztudottan egészségtelen ételek helyett. A központi éttermeket végigjárva, kilenc és tizenöt lejes menükből válogathatunk. A legtöbb helyen választhatunk, hogy csak levest vagy csak második fogást fogyasztunk, így természetesen a menü árának csak egy részét kell kifizetnünk. A napi menüben általában csorbát vagy gulyást kínálnak, a második fogás pedig valamilyen sült körettel és salátával. A 13-15 lejes menük már három fogásosak, vagyis a leves, második fogás mellé desszert is jár, gyümölcs, vagy valamilyen édesség formájában.

A Steak House étteremben például kínálattól függően naponta változik a napi menü ára 10 lejtől 13 lejig, mely levest és desszertet nem tartalmaz, viszont annyira bőséges, hogy jól lehet vele lakni.

A magyaros ízvilágot kínáló Chilly Csárdában is olcsón ebédelhetünk, ugyanis minden nap ebédidőben bármelyik étlapon található ételre 40 százalékos árengedmény érvényes.

A Moara cu Noroc étteremben is kínálnak napi menüt 12,5 lejért. Kétféle levesből és kétféle második fogásból lehet választani. Aki itt ebédel kávét és házi süteményt is kap a frissen készített ételek mellé. Aki egyhetes bérletet vásárol egy lejes árengedményt kap minden napra hétfőtől péntekig.

 

 

 

Érthető, hogy a gyorséttermi kínálat helyett sokan inkább a napi menüt választják, mivel arányaiban nézve sokkal olcsóbb. Egy szelet pizza ára 6, egy hamburger 5-7, egy shorma ára pedig 10-12 lej között mozog. A napi menü jóval olcsóbb mintha magunk állítanánk össze az éttermi ebédünket, egy adag rántott hús valamilyen körettel és salátával megközelíti a 25 lejt, ehhez még hozzáadódik a leves, mely ára 6-8 lej között mozog.

Ami a kétfogásos ebéd hátránya viszont, hogy legalább egy órát rá kell szánni az étkezésre, mivel legalább 25-30 perc ameddig felszolgálják az ételt.

A legtöbb étteremben már a hét elején összeállítják a menüt. Az utóbbi időben az sem ritka, hogy két féle menüből lehet választani, például, ha valaki nem szereti a pacallevest, akkor választhat helyette babgulyást, másodiknak pedig sült helyett paprikást.

A nyári hónapokban, a szabadságolások időszakában lecsökken az éttermek forgalma, így átlagosan napi 25-30 napi menüt adnak el.


A Moara cu Noroc étterem 12,5 lejért kínál napi menüt
A Moara cu Noroc étterem 12,5 lejért kínál napi menüt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: