2017-11-04 08:39:40• hírek • Bede Emőke

A nap rendőreivé választották a járőröket, akik a lángoló lakásból menekítettek ki két férfit

Fotó: politiaromana.ro
Fotó: politiaromana.ro

A két szatmári rendőr saját testi épségüket nem kímélve szabadította ki a férfiakat a tűzvészből.

Mint arról korábbi cikkünkben már beszámoltunk, november 3-án, nem sokkal éjfél után lángoló lakásról érkezett bejelentés az 112-es segélyhívószámon.

A helyszínre legelőször két szolgálatban levő járőr érkezett, akik a felcsapó lángokat látva megállapították, hogy valóban súlyos esettel állnak szemben. Mivel a lakásban valószínűleg civilek rekedtek, ezért a két szatmári rendőr, Antim Benchis és Ionut Chereches egy percet sem habozva behatoltak a lakásba.

A lángok és a füst között végül két személyt találtak: egy 77 és egy 53 éves férfit. Mindkettőt sikeresen kimenekítették, utóbbi sajnálatos módon testének 5 százalékán kettes fokozatú égési sérüléseket szenvedett.

Példamutató viselkedésükért a Román Rendőrség a nap rendőreinek nyilvánította a két járőrt.

Antim Benchis nem először vitt véghez hasonlóan becsülendő tettet. A szatmári rendőr a tavalyi év folyamán Konstanca megyében vett részt egy nagyszabású drogellenes akcióban, mely során több dílert is elfogtak. Szintén ő volt az a rendőr is, aki pisztolya előrántásával vetett véget egy fiatalember autós rendbontásának a Dacia Hotel előtti járdán.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: